Порекло становништва > Црна Гора

Братство МАРКОВИЋ (Св. Аранђел) из подручја Берана и Лијеве Ријеке

(1/6) > >>

mb_predrag:
Интересују ме информације о МАРКОВИЋИМА, за које постоје индиције да потичу из подручја Берана, Шекулара или Андријевице, а доселили се у Липице (околина Тутина) око 1810 године.
На основу неких књига, можда припадају роду Мијомановића као подгрупи Васојевића.
Много би ми помогао савет у којим локалним црквама или манастирима се могу наћи записи у црквеним књигама роћених, венчаних и умрлих.

Хвала свима унапред.

CrmnicaKrnjice:
Pozdrav

ja sam takodje trazio pristup knjigama. Iz jedne crkve su me slali u loklani manastir. Iz lokalnog manastira u arhivu. Iz arhive mi predlagali ponovo lokalni manastir, ali kad sam rekao da su me oni poslali kod njih rekli su mi da pitam u "gradjansko". Zvao sam u gradjansko i rekli su mi da su sve knjige rodjenih, umrlih i krstenice dostupne, ali moram da posaljem zahtjev za odobrenje preko MUP-a. To sam uradio i sad cekam odgovor. Rekli su mi da proces odobrenja moze da potraje, ali cu dobiti odobrenje.
Isto tako mozes da odes u drzavni arhiv i trazis informacije.

Srecno

mb_predrag:
Здраво ЦрмницаКрњице,

хвала ти на подељеном искуству и неизненађујућем приступу низа наших институција.
Ја сам пронашао информацију која се поклапа са твојим искуством, а то је да су комунисти после другог св. рата покупили сву црквене архиве и однели у локалне архиве.

Ако ви исто тражите информације у региону Берана, онда и мене чека таква процедура.

поздрав,

Shone82:
Да ли је нек од Марковића тестиран. Зна ли се хаплогрупа?

vidoje 013:

--- Цитат: Shone82  Септембар 14, 2022, 07:37:29 поподне ---Да ли је нек од Марковића тестиран. Зна ли се хаплогрупа?

--- Крај цитата ---

На теми Шекулар расправљали смо Небо и моја маленкост. Тада је предложено да уради ДНК тест, и да разријеши дилеме од којег црногорског брђанског племена потиче ( или је неког другог поријекла). Чуди ме да се није тестирао. Сад је прилика. Тестирајте се и ријешите загонетку.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију