Вјера и култура Срба > Традиционална култура

Повезивање "словенства" с нацизмом

<< < (2/8) > >>

Бакс:

--- Цитат: Brđanin  Октобар 26, 2016, 02:08:25 поподне ---Мислим да је ово задње што си навео. комплекс ниже вриједности.

--- Крај цитата ---


--- Цитат: Небојша  Октобар 26, 2016, 02:13:02 поподне ---И мени се чини да је то дефиниција ове појаве у Срба. :)

--- Крај цитата ---

Нажалост, тога нам никад не мањка.

Nebo:
Искорењујте тај комплекс, браћо. Будите поносни што сте Срби, имате ра'шта.
У Русији је то откровење дошло у претходном раздобљу, и ја сам јако срећан и поносан на браћу Русе због тога.
То не значи да треба да се враћамо словенском паганизму, а још мање да се налази нека веза с нацистима. Нацисти су узели један део предања и симболике који се могу везати за неке популације које имају везе са прецима Словена, али и Германа. Млади луди то погрешно прихватају. Ако је некоме нацизам нанео зло, Словенима је.

НиколаВук:
Мислим да је ту највећу улогу одиграло незнање усред необразованости или ниског нивоа образованости али у комбинацији са породичним комунистичким атеизмом, тако да религијске узоре нису могли да нађу у "проскрибованом" православном хришћанству након пада комунизма (јер га нису познавали), већ су се ухватили неопаганства које су само пресликали са Запада (отуд толика задивљеност Хитлером, јер се на Западу неопагани често поистовећују са неонацистима, нарочито у својој мржњи према "другим расама"), тј. да будем прецизнији од руског родноверја, које је опет само ставило неки полуизмишљени словенски митолошки наратив у већ направљен германско-келтски калуп. Највише ми иду на живце када крену да пљују по Цркви и православљу, у маниру њихових дедова комесара, функционера и удбаша.

Amicus:
Моје мишљење је да се ту ради о копирању или опонашању тренда који је код Словена можда изостао. Јер оно што је Немачка постигла до рата, било је импресивно, толико да то неки и данас сматрају нечим савршеним. И онда се на таквом примеру, често без довољне упознатости са осталим чињеницама, приступа олако и самоиницијативно се формирају појединци, групе или евентуално покрети који имају тенденцију да ископирају немачки, или боље речено германски, пример на свом примеру, из чега добијамо онда ту комбинацију нацистичке идеологије и словенске митологије. Тога имамо, што мене још сташније чуди него код нас, и код Руса.

Али све то је заправо производ времена у ком су ти углавном млади људи одрастали, а које је било препуштено корову, и наравно да из тог корова није могло понићи нешто чисто и племенито. И управо из тог разлога ја њих не бих корио, за те људе је можда прекасно да се преваспитају, али млађе нараштаје би требало одгајати у здравијем националном духу. Кажем требало би, а ухватим се у мисли да живимо у можда већем корову него ови које коментаришемо, тако ће да тога и ко зна још чега вероватно бити и у већој мери него до сада, ових пар деценија што нам је остало да нешто још мудрујемо на овом свету.

Vidak:
Ne treba proglasavati nacistima svakov ko nosi kolovrat il svastiku oko vrata. Rodnivjerne organizacije se pojavljuju u svim slovenskim zemljama, po mom misljenju iz teznje ka slovenskom jedinstvu. Bliskoistocne religije su Slovenima donijele podjele, mrznju i stradanja. Nezadovoljstvo mladih modernim drustvom, crkvenom oligarhijom dovodi da se neki okrecu korijenima. Kljosova neki nazivaju nacistom jer koristi naziv Arijevci. Porijeklo jezika, R1a haplogurupa i obicaji povezuju Slovene sa Arijevcima tj zajednickim precima.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију