Науке и научне дисциплине > Хералдика

Идеје за нови грб Чонопље

(1/1)

Чонопљанац:
Ево мојих идеја за нови грб Чонопље, мог места:У мом селу живе следеће етничке заједнице: Срби (пореклом са Кордуна), Хрвати (укључујући и Буњевце и Шокце), Мађари, Роми и Јевреји. Што се историјског грба Чонопље тиче, одлучио сам да га комбинујем с религијским симболима етничких заједница.


Моје село је, захваљујући улици Радета Кончара у средини, подељено на православни (источни) и римокатолички (западни) део. Обрнуто Т представља улице Николе Тесле и Радета Кончара. Зелена и златна боја су типичне за војвођанску равницу и житницу.


Слава мог села је Свето Тројство. Три боје, тамноплава, модрозелена и златна, алудирају на грб Слуња који никада није био усвојен. Већина српских досељеника у Чонопљу је из околине Слуња.У овом случају сам љиљанов крст расцепио на две половине: прва је украшена заставом Мађарске, док је друга украшена традиционалним хрватским грбом. Главне три етничке заједнице Чонопље су Срби са Кордуна, Мађари и Хрвати (укључујући и Буњевце и Шокце), а има и Јевреја и Рома. Поред тога што представља житницу, златна боја је и боја хришћанских реликвија.

Остале идеје за нови грб Чонопље

Па... Шта мислите? Имате ли неких идеја за нови грб Чонопље?

Мића:
Велика је гужва на предложеним решењима са неоригиналним идејама, по мом скромном мишљењу. Равница, вишенационална средина не караткерише само Чонопљу, то су баш општа места.

Нађите један или два симбола који најбоље представљају Чонопљу, па око тога градите решење.

Ако то немате, правите фасаду, а немате зидове.

Ивица Јовановић:
Previse komplikovano, neme potrebe za svim tim simbolima razlicitih nacija. Uvek treba gledati da je grb grada sto jednostavniji kako bi bio lako prilagodjen razlicitim tehnikama stampe. Savrsen primer je recimo grb Pozarevca sa prikazom klicevackog idola, jednostavno i efektno.

Ojler:

--- Цитат: Ивица Јовановић  Септембар 27, 2022, 03:10:39 поподне ---Previse komplikovano, neme potrebe za svim tim simbolima razlicitih nacija. Uvek treba gledati da je grb grada sto jednostavniji kako bi bio lako prilagodjen razlicitim tehnikama stampe. Savrsen primer je recimo grb Pozarevca sa prikazom klicevackog idola, jednostavno i efektno.

--- Крај цитата ---

"То" са кличевачким идолом што се зове грб Пожаревца уопште није грб.

Бакс:

--- Цитат: Ивица Јовановић  Септембар 27, 2022, 03:10:39 поподне ---Savrsen primer je recimo grb Pozarevca sa prikazom klicevackog idola, jednostavno i efektno.

--- Крај цитата ---

Ти не желиш грб него лого

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију