Науке и научне дисциплине > Хералдика

Мој грб - како изгледа, шта предлажете?

<< < (152/154) > >>

Антонин:


Ево мог покушаја. Не толико спретног - заправо не уопште - и потпуно састављеног од различитих бесплатних онлајн елемената, али главна идеја је ту  :)

Ojler:

--- Цитат: Антонин  Март 26, 2021, 10:07:44 поподне ---

Ево мог покушаја. Не толико спретног - заправо не уопште - и потпуно састављеног од различитих бесплатних онлајн елемената, али главна идеја је ту  :)

--- Крај цитата ---

Имаш у глави штита црно, а сматра се да елементи у глави почивају на основном пољу штита које је овде плаво, па постоји кршење правила тинктурe.

Антонин:

--- Цитат ---Имаш у глави штита црно, а сматра се да елементи у глави почивају на основном пољу штита које је овде плаво, па постоји кршење правила тинктурe.
--- Крај цитата ---

Хм, нисам то знао, мислио сам да се то ограничава само на то да су метал на метал и боја на исту боју забрањени. Хвала на примедби, поправићу, и изменити, ионако имам неколико верзија у глави са којима се играм, али ови елементи су присутни у мање-више свима.

Чонопљанац:


Желео бих да имам нешто овако:

У сребрном пољу из црвене торбе златне врпце између два млинска точка боје крви расту три књиге у природним бојама.

Торба с књигама означава мој интерес у књиге. Разлог зашто сам обојио торбу у црвено је тај што су моји преци живели недалеко од Слуња (грб те вароши је црвене боје и садржи млински точак). Два млинска точка боје крви су алузија на моју покојну баку Мару која је, иако рођена у Слуњу, живела у Инђији непосредно после Другог светског рата (штит грба Инђије је боје крви).

Хоћете ли ми помоћи?

Ранко Бубања:
Када сам видио да сте избрисали моју поруку, добио сам блажи мождани удар. На клиници за неурологију сам био од петка до понедељка. Не замјерам вам. Бићу и даље члан друштва Порекло. Али у будуће будите мало опрезнији и толерантнији.
Немањини синови су толико поштовали свога оца да нигдје не постоји топоним Немањине, осим у Бубањама и то као Мале Немањине, гдје се налази моја родна кућа.
Водите мало рачуна о томе.
 

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију