Науке и научне дисциплине > Хералдика

Мој грб - како изгледа, шта предлажете?

<< < (2/154) > >>

Sergio:

--- Цитат: Amicus  Децембар 04, 2016, 11:57:46 пре подне ---Иначе, овакви радови би могли наићи на интересовање херадличке публике и код нас и у свету, само да их је мало више и да су мало популаризовани. Не знам да ли се то ради, али зашто не и боја на овакве одливке?

--- Крај цитата ---

Ово је више био експеримент у слободној уметничкој интерпретацији, тако да нису испоштована сва хералдичка правила. Мислим да се боја може стављати на овакве одливке, али то није урађено у овом случају.
Мада, мој отац више преферира аматерско сликарство. Ово је један од његових раних радова (1975).
Слика:Sergio:
Примењена хералдика у архитектури. Фасаде старих зграда из доба Аустро-Угарске у центру Суботице. Снимио сам мобилним телефоном.

Слика 1:


Слика 2:


Слика 3:

Ojler:
Можда није у реду што скрећем мало са теме, али видим да овде има има доста познавалаца хералдике, па ћу искористити прилику за малу "злоупотребу". Наиме, кренуо сам са неким аматерским покушајима осмишљавања грба па бих волео да чујем мишљење људи који боље познају тематику да ли је почетна идеја у складу са хералдичким правилима. Ево неке моје идеје за основу грба:

Бакс:

--- Цитат: Velibor  Децембар 04, 2016, 04:35:45 поподне ---Можда није у реду што скрећем мало са теме, али видим да овде има има доста познавалаца хералдике, па ћу искористити прилику за малу "злоупотребу". Наиме, кренуо сам са неким аматерским покушајима осмишљавања грба па бих волео да чујем мишљење људи који боље познају тематику да ли је почетна идеја у складу са хералдичким правилима. Ево неке моје идеје за основу грба:


--- Крај цитата ---

Колико сам схватио, твоји су од Мириловића, је ли тако?

Уколико би грб требало то да нагласи, онда нема потребе за усправљеним коњем. Довољно је само 5 полумесеца, јер то и јесте штит с грба Мириловића. Дакле, мој предлог би био да се уклони коњ и оставе само полумесечеви, јер се тако указује на Мириловиће; могуће је да негде на свету постоји грб који на штиту има 5 младих месечева и усправљеног златног коња, па би деловало као да водиш порекло од те породице. То би био први предлог - избацити коња и оставити само месечеве. Још само да нагласим да би месечеви требало да буду усправни.  :)

Да ли би ова три крста и тврђава требало да представљају Херцеговину?
Можеш ли да напишеш шта би ти желео да грб говори? Сем порекла од Мириловића, то ми је јасно.  :)

Бакс:
Пошто видим да је све више људи заинтересовано за креирање сопственог грба, што је сјајна вест, можда не би било лоше отворити нову тему и пребацити ове претходне поруке у њу. Тема може да се зове, рецимо, "Мој грб - предлози и савети", или нешто слично.  :)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију