Науке и научне дисциплине > Хералдика

Мој грб - како изгледа, шта предлажете?

(1/154) > >>

Sergio:

--- Цитат: Amicus  Новембар 30, 2016, 09:17:32 поподне ---Sergio ме ових дана инспирисао да мало истражујем симболику Светог Ђорђа, кроз призму хералдике, па нађох доста занимљивих примера употребе те светогеоргијанске симболике у разним уметничким представама Светог Ђорђа.

Ово је пример у коме је рецимо за челенку употребљена фигура змаја, који још није уловљен, али његов носилац је провиђен да буде тај који ће убити змаја.Слика је дело савременог сликара Леондарда Портера и настала је 2011. године.

--- Крај цитата ---

Хералдички уметник и ја некако и даље нагињемо да наш змај буде прободен копљем.  :)
Стваро лепа слика!  :)
Ево још мало примењене хералдике (Велика Британија).
Слика:

Radul:

--- Цитат: Sergio  Децембар 01, 2016, 12:35:46 пре подне ---Хералдички уметник и ја некако и даље нагињемо да наш змај буде прободен копљем.  :)

--- Крај цитата ---

Имате ли неку радну верзију, да учествујемо са приједлозима? Још једном све похвале за грб :)

Sergio:

--- Цитат: Radul  Децембар 01, 2016, 04:27:54 пре подне ---Имате ли неку радну верзију, да учествујемо са приједлозима? Још једном све похвале за грб :)

--- Крај цитата ---

Избор челенке је сужен и отприлике би изгледао овако:  "На кациги, овојнице и плашта у осовним бојама, израстајући змај пропети црвени, наоружан и језиком, прободен кроз прса копљем, све златно." Наравно, црта још увек није подвучена, могуће су измене (вероватно само мање). Емблазон челенке и даље не постоји, а блазон још није озваничен. Штит је готов. То је мој аватар на овом форуму. Користим знак каденције за најстаријег сина јер грб у основи припада мом оцу. Мој штит још можете видети и на следећим линковима:

1. http://www.heraldikasrbija.rs/clanovi-drustva/

2. http://www.ngw.nl/heraldrywiki/index.php?title=Sr%C4%91an_Veki%C4%87

Sergio:
Мој отац се мало окушао у примењеној хералдици. Ово је правио од глине. Није лоше испало  с обзиром да је ово радио први пут.
Слика:

Amicus:

--- Цитат: Sergio  Децембар 03, 2016, 10:45:16 поподне ---Мој отац се мало окушао у примењеној хералдици. Ово је правио од глине. Није лоше испало  с обзиром да је ово радио први пут.
Слика:

--- Крај цитата ---

Као рад, за похвалу, поготово ако је првенац. ;)

Али за хералдичаре, требало би га ипак укалупити у хералдичку форму, дакле да буде хералдички исправан.

У овом примеру, требао би прави штит, и на штиту само крин.

Ако иде и круна, она мора изнад штита.

Иначе, овакви радови би могли наићи на интересовање херадличке публике и код нас и у свету, само да их је мало више и да су мало популаризовани. Не знам да ли се то ради, али зашто не и боја на овакве одливке?

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију