Траг - корисне књиге, сајтови > Сајтови

Сајтови о историји и археологији

<< < (2/6) > >>

Тимар:

--- Цитат: Slavkos2  Октобар 17, 2013, 12:14:29 поподне ---Драги моји Форумаши,

Ево линка сајта http://www.rastko.rs/ који, по мом скромном сазнању на најбољи и на најприступачнији начин презентује у електронском издању највредније садржаје српске културе и историје у најширем смислу речи.

Мислим да треба да се нађе на Порталу Порекло.рс на страници ''Сајтови''.

Поздрав, Славкан2

--- Крај цитата ---

Хвала Славкане2,
ја сам већ и заборавио, четири године већ има и, ево сада сам мало прошетао. Нажалост, моја  Крајина остала је иста као и 2008 године. Ништа ново о Крајини , али много тога корисног и поучног може се овдје наћи.

Пошто сада долазе славска весења (мој Срђевдан је у недјељу), препоручио бих нашим вјерним члановима да посјете http://www.rastko.rs/antropologija/delo/10004 гдје могу прочитати и  НАРОДНЕ ЗДРАВИЦЕ (СЛАВАРИЦА).

Radonić II:
www.historyfiles.co.uk je solidan sajt za brzo informisanje o istoriji, ljudima, narodima i događajima.


Ovde je tekst o Skordiscima:
http://www.historyfiles.co.uk/KingListsEurope/BarbarianScordisci.htm

A ovde o bliskoistočnim narodima i imperijama:
http://www.historyfiles.co.uk/MainListsMiddleEast.htm

Be like Bill:
Ne znam koliko će našima Nebu i Vojineni biti zanimljiv prilog "Komovi-masiv" na www.dinarskogorje.com. Strana se uglavnom bavi reljefom, i samo donekle dodiruje stanovništvo, no sa desne strane (kad se malo spusti dolje) nalaze se dosta detaljne karte (1:25 000) tog dela Crne Gore.

http://www.dinarskogorje.com/b68-komovi-masiv.html

Nebo:

--- Цитат: radon  Децембар 28, 2015, 09:49:35 поподне ---Ne znam koliko će našima Nebu i Vojineni biti zanimljiv prilog "Komovi-masiv" na www.dinarskogorje.com. Strana se uglavnom bavi reljefom, i samo donekle dodiruje stanovništvo, no sa desne strane (kad se malo spusti dolje) nalaze se dosta detaljne karte (1:25 000) tog dela Crne Gore.

http://www.dinarskogorje.com/b68-komovi-masiv.html

--- Крај цитата ---

Добра страница. Лепе слике и мапе. Добра им је она интерактивна мапа.

Be like Bill:

--- Цитат: Nebo  Децембар 28, 2015, 10:20:40 поподне ---Добра страница. Лепе слике и мапе. Добра им је она интерактивна мапа.

--- Крај цитата ---

Pokušao sam naći nešto o Šekularu na tom sajtu, ali nema ništa značajno. No na strani posvećenoj Čakoru našao sam na priču o ubistvu Branke Đukić. Potresno. Sa strane se nalazi i tonski zapis pesme o njenoj pogibiji.

http://www.dinarskogorje.com/268akor.html

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију