Траг - корисне књиге, сајтови > Сајтови

YHRD

<< < (3/4) > >>

Atlantische:

--- Цитат: Be like Bill  Децембар 08, 2021, 10:42:05 поподне ---Tako piše, ali kao zemlja na koju se vode rezultati ispitivanja piše Kosovo. Hvala Bogu, bar su istakli da se radi o Srbima umesto da su ih sve strpali u kategoriju "Kosovari".

https://drive.google.com/file/d/1hH__Wla5ktKHL4Lz23ofHgkepr1pi7YG/view?usp=sharing

--- Крај цитата ---
Јединих 400 хаплотипова који представљају ту квази државу чине хаплотипови оних чији су најмилији убијани у име борбе за настанак те творевине. Питам се, шта би рекли тестирани на овакав срамотан потез оних који су им секвенцирали узорке?

Лука:
Ех, на шта су све људи спремни због каријере.

Be like Bill:

--- Цитат: Atlantische  Децембар 08, 2021, 10:48:23 поподне ---Јединих 400 хаплотипова који представљају ту квази државу чине хаплотипови оних чији су најмилији убијани у име борбе за настанак те творевине. Питам се, шта би рекли тестирани на овакав срамотан потез оних који су им секвенцирали узорке?

--- Крај цитата ---

Znam da im sigurno neće biti lako, ali situacija je takva kakva je. YHRD drže Nemci, pa su oni verovatno i kumovali pod kojim će se imenom pojaviti haplotipovi. Naši bi teoretski mogli povući rezultate, ali onda bi se opet Srbi opet povlačili u tamu a Kosovo će se sasvim sigurno ponovo pojaviti na spisku YHRD kontributora. Kako god okreneš, nema dobrog rešenja

Atlantische:

--- Цитат: Be like Bill  Децембар 08, 2021, 11:06:26 поподне ---Znam da im sigurno neće biti lako, ali situacija je takva kakva je. YHRD drže Nemci, pa su oni verovatno i kumovali pod kojim će se imenom pojaviti haplotipovi. Naši bi teoretski mogli povući rezultate, ali onda bi se opet Srbi opet povlačili u tamu a Kosovo će se sasvim sigurno ponovo pojaviti na spisku YHRD kontributora. Kako god okreneš, nema dobrog rešenja

--- Крај цитата ---
Не видим какво је то "повлачење у таму". Уосталом, та тама је била досадашње непостојање тзв. Косова на YHRD, тако да подржавам највећу могућу таму у том случају. Ако се и кад-тад тамо појави та нарко творевина, зашто пре тога и зашто уопште српска научна заједница мора давати ветар у леђа томе? Дакле, сами Арнаути су у својој приштинској касаби неспособни за било какве STR анализе, али је зато ту неко из Београда да их уврсти на YHRD. Генијално, као фамозних бриселских 5:0. Хаплотипи су се могли подвести под нпр. централну Србију, ако је већ донета одлука да се поставе на YHRD.

Platin:
Мени није јасно ништа више од тога да су неки наши научници радили над неким узорцима.

Да ли су им наши сами послали резултате или су их ови навели као литературу... немам појма.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију