Науке и научне дисциплине > Физичка антропологија

Расни типови код Албанаца

<< < (24/24)

Белобог:

--- Цитат: Небојша  Март 28, 2017, 06:44:05 поподне ---Е ако Кун греши и ако си се ти уверио, онда ок. Моја грешка.

--- Крај цитата ---

--- Цитат: Atlantische  Март 28, 2017, 06:49:53 поподне ---О овоме да је Кун грешио као и Небојша не бих коментарисао, ипак си ти дипломирани антрополог.  :)

--- Крај цитата ---
Је ли Кун папа па је непогрешив, или шта? Комедија. Не могу да сварим зашто на свим форумима који се иоле баве овом темом сви редом дижу тог човјека у небеса иако је исти, када су многе ствари у питању, лупао као Максим по дивизији.

Небојша:

--- Цитат: Белобог  Март 08, 2022, 12:27:23 пре подне ---Је ли Кун папа па је непогрешив, или шта? Комедија. Не могу да сварим зашто на свим форумима који се иоле баве овом темом сви редом дижу тог човјека у небеса иако је исти, када су многе ствари у питању, лупао као Максим по дивизији.

--- Крај цитата ---

Заправо, како године пролазе постаје јасно колико је Кун био испред времена када су антрополошки закључци у питању. И не само то, он се често освртао и на историјске прилике у оквиру неког народа, што је такође важно за ову тематику.

Ако се не варам, за Босну и Далмацију је написао да тамо живе Срби муслимани и Срби католици, што у то време нико од наших аутора није знао, или није смео да напише.

Да ли је било и грешака, сигурно да јесте. Просто је то немогуће избећи, треба обрадити велики простор, инструменти нису били модерни као данас и сл. Али, чињеница да је његов рад и после 100 година најреспектабилнији из те области, довољно говори о њему као научнику.


Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију