Порекло становништва > Србија
Списак матичних књига у архиву у Шапцу
цопе:
Хвала, Владимире!
Мени ће бити од користи, а и многима сигурно!
Поздрав!
Делија:
Поштовани, занимају ме матице за сам Крупањ-тачније за цркву Вазнесења Господњег..видим да није наведено у списку матица које се чувају у архиву у Шабцу, не знам дал постоји шанса да се то чува у самој цркви у Лрупњу и да није предато архиву?
Platin:
--- Цитат: Делија Октобар 09, 2024, 11:19:45 поподне ---Поштовани, занимају ме матице за сам Крупањ-тачније за цркву Вазнесења Господњег..видим да није наведено у списку матица које се чувају у архиву у Шабцу, не знам дал постоји шанса да се то чува у самој цркви у Лрупњу и да није предато архиву?
--- Крај цитата ---
У архивима је у принципу све... Држава је после Другог рата покупила све (то је сада по архивима) - али је питање шта је преживело Први и Други рат, да би било покупљено.
FilipFilip:
Поздрав свима,
Када су у питању књиге из цркве св. Луке у Јаловику након 1900. године, ситуација је врло нејасна, и то следећа:
- у Архиву у Шапцу не знају где се те књиге налазе (као и већина Вас овде на форуму, претпостављају да су у општинама/локалним матичним службама)
- свештеници са којима сам разговарају тврде како се све то налази у општини (оно што није код њих, а код њих је врло мало тога)
- у општини тврде да то уопште није код њих и да не знају ништа о томе (информација из различитих извора - директним позивом и преко одређених познанстава)
Стога, како се о њима говори и у Архиву и по црквама, очигледно је да су сачуване, али ће очигледно бити потребно веома много напора да се до њих икада дође.
Навигација
[0] Индекс порука
[*] Претходна страна
Иди на пуну верзију