Науке и научне дисциплине > Физичка антропологија
Динарски Тип
Đorđo:
ево мало динарки :) лепо се виде орђинале наше њоњаре. сад ми реците да ово није динарски тип него нешто друго
Небојша:
--- Цитат: Đorđo Март 30, 2017, 07:38:51 поподне ---ево мало динарки :) лепо се виде орђинале наше њоњаре. сад ми реците да ово није динарски тип него нешто друго
--- Крај цитата ---
Колико знам, нико није рекао да код нас нема Динараца. ;) Говорили смо о разним варијацијама. Код нас су Динарци често робусни. Мислим да је добар пример наш покојни глумац, Бата Живојиновић. Код њега су видљиве кромањонске карактеристике.
Неки микс тог класичног Динарца и Кромањонца је и глумац Марко Николић, наш Карађорђе са ТВ-а. Мислим кад би га видео и на Марсу, знао би да је Балканац-Србин.
Sergio:
--- Цитат: Небојша Март 30, 2017, 07:59:40 поподне ---Колико знам, нико није рекао да код нас нема Динараца. ;) Говорили смо о разним варијацијама.
--- Крај цитата ---
А рецимо Краљ Петар?
Небојша:
--- Цитат: Sergio Март 30, 2017, 08:41:01 поподне ---А рецимо Краљ Петар?
--- Крај цитата ---
Мислим да је близу класичног Динарца. Нешто округлија глава и неизражена брада указују на алписнки утицај.
Небојша:
--- Цитат: Свевлад Мај 18, 2017, 01:49:03 поподне ---Девојка уопште није робусна, само има дугу главу, али то што неко има дугу главу не значи да је робусан.
Опет ти кажем да јој фали тањи ломњен нос, мало мање очи, изражене јагодичне кости, чеоне коси, грубе црте лица и то што ти кажеш "сувоћа", девојка је све али није "сува."
Ова је чиста Динарка (динарски облик главе, очи, нос, црте лица, "сувоћа")
--- Крај цитата ---
Ломљен нос није одлика свих Динараца, не знам што потенцираш то толико. Код Срба нпр. Кун проналази да су конвексни носеви присутни са неких 25%.
Нисам нигде дугачко лице повезао са робусношћу, већ управо широко лице и јаку вилицу. Девојка је Динарка, али тај мало робуснији део може бити од Кромањонца. Девојке Понтиди имају знатно нежније црте лица.
Немој генерално као изворе постављати дискусије са разних форума. Нећу ти одговарати на такве поруке. Не зато што те не поштујем као саговорника, већ зато што то заиста није никакав извор.
Навигација
[0] Индекс порука
[#] Следећа страна
[*] Претходна страна
Иди на пуну верзију