Науке и научне дисциплине > Физичка антропологија

Расни типови код Албанаца

<< < (2/28) > >>

Latinica:

--- Цитат: Rugovac  Март 28, 2017, 09:11:08 пре подне ---То су произвољне тврдње које немају никаквог реалног у себи. Ја живим у Чешкој и овде има доста људи са Кавказа (Грузија, Јерменија, Чеченија, Азербејџан), и они уопште не личе на нас. Те приче о томе да смо ми ко они можеш да окачиш мачку о реп.

Харадинај је ружан човек и то нема везе са народом коме припада.

--- Крај цитата ---

To je ono cherry picking bira one koje mu odgovaraju, za tipičnog Sandžakliju postavio Kolašinca :)

Одисеј:
Не постоји типична кавкаска физиономија, јер је Кавказ генетски микс. Кад гледам слике, примјећујем људе са различитим физиономијама - јужноевропском, источноевропском, блискоисточном, индоиранском и многим другим. Мени Чечени изгледају као типични европско-арапски мјешанци, а и генетска анализа је потврдила да су они по мушкој линији доминантно блискоисточног, а по женској европског поријекла.

Свевлад:

--- Цитат: Одисеј  Март 28, 2017, 12:11:27 поподне ---Не постоји типична кавкаска физиономија, јер је Кавказ генетски микс. Кад гледам слике, примјећујем људе са различитим физиономијама - јужноевропском, источноевропском, блискоисточном, индоиранском и многим другим. Мени Чечени изгледају као типични европско-арапски мјешанци, а и генетска анализа је потврдила да су они по мушкој линији доминантно блискоисточног, а по женској европског поријекла.

--- Крај цитата ---
Не кажем, да су на Кавказу сви људи исти, али као што постоји карактеристичан немачки, британски или руски изглед тако постоји и изглед који је типичан за кавкаске народе.  Многи Албанци имају специфичне фаце и црте лица које се не јављају код других балканских народа и веома подсете на кавкаске физиономије.  Доста пута сан се уверио у то из личног искуства. 

Полић:

--- Цитат: Свевлад  Март 28, 2017, 02:55:21 поподне ---Не кажем, да су на Кавказу сви људи исти, али као што постоји карактеристичан немачки, британски или руски изглед тако постоји и изглед који је типичан за кавкаске народе.  Многи Албанци имају специфичне фаце и црте лица које се не јављају код других балканских народа и веома подсете на кавкаске физиономије.  Доста пута сан се уверио у то из личног искуства.

--- Крај цитата ---
Не постоји карактеристичан немачки или руски изглед, то могу ја да ти кажем из прве руке. Живим тренутно међу Немцима у делу Бајерна под називом Франкен, и овде пролазим као домаћи што се изгледа тиче, наравно док не проговорим, а типично сам смеђ као и 80% људи из бивше Југославије и имам тамно браон очи. Ако одем само 150 км даље, сами Немци изгледају знатно другачије. Овде где сам ја уопште нема пуно тих плавокосих типова људи.
Имам пријатеље Русе, који се међусобно јако физички раликују, а сви су етнички Руси.
За велике нације је апсолутно немогуће одредити који физички тип је препознатљив, јер се све велике нације састоје из међусобно несродних популација. 

Свевлад:

--- Цитат: Полић  Март 28, 2017, 03:20:59 поподне ---Не постоји карактеристичан немачки или руски изглед, то могу ја да ти кажем из прве руке. Живим тренутно међу Немцима у делу Бајерна под називом Франкен, и овде пролазим као домаћи што се изгледа тиче, наравно док не проговорим, а типично сам смеђ као и 80% људи из бивше Југославије и имам тамно браон очи. Ако одем само 150 км даље, сами Немци изгледају знатно другачије. Овде где сам ја уопште нема пуно тих плавокосих типова људи.
Имам пријатеље Русе, који се међусобно јако физички раликују, а сви су етнички Руси.
За велике нације је апсолутно немогуће одредити који физички тип је препознатљив, јер се све велике нације састоје из међусобно несродних популација.

--- Крај цитата ---
Албанци нису велика нација.   
Знам да Немаца има различитих, али ипак постоји одређана физички изглед који је карактеристичан само за Немце (независно од пигментације).  Типичан немачки изглед има Лотар Матеус, Феликс Баумгартнер, Бастијан Швајнштајгер, Зигмар Габријел, Оливер Кан итд.  Матеус, Зигмар Габријел и Феликс Баумгартнер су прилично тамни за немачке стандарде, али без обзира на то имају немачке фаце и црте лица и никад не би могли проћи као Балканци, Италијани или Шпанци.  Бастијан Швајнштајгер је стереотипни Немац и не могу да замислим да може бити ишта друго него Немац.  Оливер Кан има исто прилично немачки изглед, али би могао проћи и као Финац. Није у питању само оигментација, већина светлијих Балканаца не личе на Немце, а већина тамнијих Немаца не личе на Балканце.
Што се Руса тиче они ми за тако велику нацију делују врло хомогено, скоро да личе као јаје јајету.  Путин, Јуриј Гагарин и фудбалер Андреј Аршавин су ми типични Руси. С тим да би Путин могао проћи и као Финац или Естонац, а Аршавин  и Гагарин могу бити само Руси и ништа друго.  Сва тројица не би могла проћи као Пољаци (поготово Путин). 
Светлији Срби углавном не личе ни на Русе, а од ванбалканских народа највише подсете на Чехе и Пољаке, али већина не личи на друге народе већ имају српски или балкански изглед без обзира на пигментацију.
Светлији Албанци често изгледају као Рамзан Кадиров.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију