Траг - корисне књиге, сајтови > Књиге

Претраживе дигиталне библиотеке

(1/2) > >>

Јовица Кртинић:
Ових дана прорадила је занимљива платформа претражива.срб за преграгу у досад дигитализованим јавно доступним садржајима. Носилац подухвата је Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" из Београда. Ради доста брзо. За сваку препоруку.

Јовица Кртинић:
Дигитална библиотека "Милутин Бојић" је заснована на више платформи, а сва досад објављена грађа је претражива у тексту.
За родословце посебно је за препоруку Завичајна колекција, са великим бројем дигитализованих часописа објављиваних на територији београдске општине Палилула. Ту је и дигитални репозиторијум у којем су дела Милутина Бојића, колекција Библиотека српских писаца, уз веома вредну колекцију свих бројева часописа Уметнички преглед. Све је, као што и наслов ове теме каже, претраживо у тексту.


Сви линкови тренутно су доступни и на страници Дигитална солидарност.

Amicus:
Сјајно!

Драго ми је да се и БМБ придружио сајту Дигитална солидарност. 8)

Јовица Кртинић:
Библиотека Пирот придружила се дигигалном подухвату који је покренула Библиотека "Милутин Бојић" из Београда и формирала претраживу дигиталну библиотеку засновану на софтверу ResCarta.

Колекције које тренутно имају у дигиталној можете погледати преко следеће везе: http://digitalna.nbpi.org.rs/

Посебно скрећем пажњу на одлично обрађену колекцију листа Глас нашег истока.

Јовица Кртинић:
Библиотека "Владислав Петковић Дис" из Чачка придружила се библиотекама које имају дигиталне колекције претраживе у тексту. Посебно скрећем пажњу на њихову колекцију периодике (новине и часописи): http://cacak-dis.rs:8080/rescarta-web/jsp/RcWebBrowse.jsp

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију