Поштовани, моје искуство говори да би администратори мапа одобрили постављње нових објеката на Гугл мапама прво је потребно да достигнете одређени ниво "локалног водича" на Гугл мапама, а то је могуће достићи остављањем реценизија, што писаних, што у виду слика или видеа. Свака рецензија доноси одређени број поена уз помоћ који напредујете ка вишим нивоима водича. Не знам у ком тренутку вам дозволе додавање нових објеката на мапу, али сам се трудио да достигнем што виши ниво пре него што сам покушао да постављам нове објекте. Такође, када кренете да постављате нове објекте, алгоритам ће вам нпр. одмах одобрити постављање неких објеката, док ће други бити задржани на провери неко време и касније бити одобрени или одбачени. Искрено, моја искуства са Гугл мапама су јако лоша, јер су ми након месец дана мукотрпног рада и постављања нових објеката (цркве, манастири, гробља) и рецензија на простору Косова и Метохије без икаквог образложења све избрисали. Исто би се понављало након неког времена када бих наново постављао објекте, дакле свакако је у питању било недело локалних администратора. Препоручио бих Вам можда да покушате са другим онлајн мапама попут OpenStreet Maps и где су критеријуми за постављање објеката јасни и недвосмислени.
Свако добро