Аутор Тема: Dali izgledam ko Srbin? Ili bi mogo da procem  (Прочитано 2223 пута)

Ван мреже Svetozar Plemic

• Члан Друштва
  • Гост
  • Поруке: 20
  • Никољдан- EV13-PH1246, мт-ДНК T2b5
Dali izgledam ko Srbin? Ili bi mogo da procem
« послато: Октобар 16, 2024, 11:07:35 пре подне »
Ja sam ovde clan drustva, i kad sam se uclanijo napiso sam da sam srbin, ali autosomalno ja nisam cist srbin od prilike samo pola, i 6-7% rus, i od prilike pola rom.

Dali mislite da se vidi da imam srpskog porekla ili i ne izgledam tako?

https://www.youtube.com/v/37w2FEHj0Ds

https://youtu.be/JXLOh3-nbIM

• Члан Друштва
  • Гост
Одг: Dali izgledam ko Srbin? Ili bi mogo da procem
« Одговор #1 послато: Октобар 16, 2024, 11:09:36 пре подне »
Ja se vidim u ta dva Youtube videa

• Члан Друштва
  • Гост
« Одговор #2 послато: Октобар 16, 2024, 11:12:57 пре подне »
Jos jedan video i to je dovljno da bi mogli stvoriti sliku sebi kako ja izgledam

https://www.instagram.com/reel/C0-35FsLs-V/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Ван мреже ДушанВучко

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 7642
  • I2-Y250780, род Никшића, U5a2b мт-ДНК
« Одговор #3 послато: Октобар 16, 2024, 10:36:14 поподне »
Личиш на Рома који воли Србију, а ако си из мешовитог брака, повуче у изгледу онај тамнији тен (имам друга који је оженио Ромкињу, он је Србин, али син му је тамнији, и сад, то дете је и Србин и Ром, тј он је са словенским Ydnk, или други другар који је оженио Нигеријку, син му је црн, али носи по оцу ydnk по њему, а укупна генетика му је разноврсна као код тебе). Ништа епохално немаш, осим што си и Србин и Ром итд, битно је да се волимо и поштујемо
Ону слику кад си ставио кацигу, личиш на витеза "темплара", а кад ми ме питао невезано за резултате, на питање у вези теме, рекао бих "не знам, али на попису у Црној Гори би могао да прођеш као Црногорац"  :)
« Последња измена: Октобар 16, 2024, 10:45:46 поподне ДушанВучко »

Ван мреже ДушанВучко

• Члан Друштва
  • Бели орао
« Одговор #4 послато: Октобар 16, 2024, 11:00:52 поподне »
Мислим да си ти први Ром (или неко српско-ромског порекла (или обрнуто)) на форуму, који је поставио своје аутосомалне резултате и то је занимљивији податак него фотографије са питањем "на кога личиш"
« Последња измена: Октобар 16, 2024, 11:06:23 поподне ДушанВучко »

• Члан Друштва
  • Гост
« Одговор #5 послато: Октобар 17, 2024, 02:42:20 пре подне »
Hvala na odgovoru

Ван мреже barbarylion

• Истраживач
  • Поруке: 1395
  • I2-PH908>Y56203
« Одговор #6 послато: Октобар 17, 2024, 07:05:02 пре подне »
Личиш на Рома који воли Србију, а ако си из мешовитог брака, повуче у изгледу онај тамнији тен (имам друга који је оженио Ромкињу, он је Србин, али син му је тамнији, и сад, то дете је и Србин и Ром, тј он је са словенским Ydnk, или други другар који је оженио Нигеријку, син му је црн, али носи по оцу ydnk по њему, а укупна генетика му је разноврсна као код тебе). Ништа епохално немаш, осим што си и Србин и Ром итд, битно је да се волимо и поштујемо
Ону слику кад си ставио кацигу, личиш на витеза "темплара", а кад ми ме питао невезано за резултате, на питање у вези теме, рекао бих "не знам, али на попису у Црној Гори би могао да прођеш као Црногорац"  :)

Vodja komita takoreci  :)

Ван мреже НикПав

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 635
  • Y: E-BY148067 Никољдан Y (M): E-FT61303 Јовањдан
« Одговор #7 послато: Октобар 18, 2024, 06:03:28 пре подне »
Мортимере, није ти овај форум као онај форум, судржи се.

• Члан Друштва
  • Гост
« Одговор #8 послато: Октобар 18, 2024, 07:44:11 пре подне »
Мортимере, није ти овај форум као онај форум, судржи се.

Dobro, samo sam okacijo moje sobstveno resultate, nisam stvarno namerovo da vas trolujem. Necu vise otim pricati, pito sam u forum "prijatelje" jel ima neko iz vojske da se seca mene. I to sam piso. I nastavicu normalno da pisem. Svako Dobro.

• Члан Друштва
  • Гост
« Одговор #9 послато: Октобар 19, 2024, 04:38:44 пре подне »
Мислим да си ти први Ром (или неко српско-ромског порекла (или обрнуто)) на форуму, који је поставио своје аутосомалне резултате и то је занимљивији податак него фотографије са питањем "на кога личиш"

Da, Hvala, Genetika je interesantna.

Ovo je moj 23andme V5

U onom "Southern and Eastern European Roma" od Ancestry, se krilo bliski istog i balkan i indija, a ovde je to razporedjeno zato drugacije izgleda nek Ancestry

Ovde na 23andme pise da sam Jevrej, ali ja znam da je moj cukun deda bijo Kosak i Rus, ostale kompanije potvrdjuju "baltikum" i vezano sa istocnu evropu mali posto, nekazu svi samo Jevrej ali i pise pod Ashkenazi Jew Genetickom Grupom "Ukraijina" tako da mozda su zamenili Ashkenazi jevrej sa istocnom evropom da se to poklapa na ancestri se pojavljuje baltikum, rusija, i centralna evropa po 1-2%.

Ван мреже ДушанВучко

• Члан Друштва
  • Бели орао
« Одговор #10 послато: Октобар 19, 2024, 07:56:24 пре подне »
Da, Hvala, Genetika je interesantna.

Ovo je moj 23andme V5

U onom "Southern and Eastern European Roma" od Ancestry, se krilo bliski istog i balkan i indija, a ovde je to razporedjeno zato drugacije izgleda nek Ancestry

Ovde na 23andme pise da sam Jevrej, ali ja znam da je moj cukun deda bijo Kosak i Rus, ostale kompanije potvrdjuju "baltikum" i vezano sa istocnu evropu mali posto, nekazu svi samo Jevrej ali i pise pod Ashkenazi Jew Genetickom Grupom "Ukraijina" tako da mozda su zamenili Ashkenazi jevrej sa istocnom evropom da se to poklapa na ancestri se pojavljuje baltikum, rusija, i centralna evropa po 1-2%.

По очевој линији си грана којој припадају Васојевићи (EV13-PH1246)
« Последња измена: Октобар 19, 2024, 07:58:18 пре подне ДушанВучко »

Ван мреже Иван Вукићевић

• Уредник СДНКП
  • Аскурђел
  • Поруке: 3754
  • Васојевић
« Одговор #11 послато: Октобар 19, 2024, 12:31:20 поподне »
По очевој линији си грана којој припадају Васојевићи (EV13-PH1246)

У питању су Племићи из Босанског Грахова (славе Никољдан). Припадају истој грани као и Васојевићи: https://www.yfull.com/tree/E-Y176894/
Старост гране је 1100 година, тако да не мора нужно да значи да потичу од Васојевића.

Светозаре, ако хоћеш да прецизније да утврдиш ближе порекло, било би корисно да урадиш дубљи тест (BigY или WGS).
« Последња измена: Октобар 19, 2024, 12:34:02 поподне Иван Вукићевић »

• Члан Друштва
  • Гост
« Одговор #12 послато: Октобар 20, 2024, 04:01:22 пре подне »
Hvala. Uradicu Big Y.

• Члан Друштва
  • Гост
« Одговор #13 послато: Октобар 20, 2024, 06:08:42 пре подне »
У питању су Племићи из Босанског Грахова (славе Никољдан). Припадају истој грани као и Васојевићи: https://www.yfull.com/tree/E-Y176894/
Старост гране је 1100 година, тако да не мора нужно да значи да потичу од Васојевића.

Светозаре, ако хоћеш да прецизније да утврдиш ближе порекло, било би корисно да урадиш дубљи тест (BigY или WGS).

Тестирао сам FamilyTreeDNA EV13 SNP пакет и 37 Y ДНК маркера  оба, али ћу урадити Big Y тест.

Ван мреже Иван Вукићевић

• Уредник СДНКП
  • Аскурђел
  • Поруке: 3754
  • Васојевић
« Одговор #14 послато: Октобар 20, 2024, 02:19:27 поподне »
Тестирао сам FamilyTreeDNA EV13 SNP пакет и 37 Y ДНК маркера  оба, али ћу урадити Big Y тест.

Супер, то ће ти свакако открити колико си близак Васојевићима.

Ван мреже НиколаВук

• Уредник
  • Бели орао
  • Поруке: 8742
  • I2-PH908>Y250780>A32852, род Никшића
« Одговор #15 послато: Децембар 23, 2024, 10:31:02 пре подне »
Поштовани Светозаре, замолио бих вас да не спамујете форумске теме са оваквим садржајима, јер је то у директној супротности са барем две тачке Правилника форума "Порекло" (чланови 12. и 13.). Последњу поруку сам вам због кршења Правилника избрисао. Ово вам је последња опомена, уколико наставите бићу приморан да вас на одређено време искључим са форума. Хвала на разумевању.
Чињеницама против самоувереног незнања.