Аутор Тема: Југ и исток Србије и ДНК тестирања  (Прочитано 4942 пута)

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 5673
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
Одг: Југ и исток Србије и ДНК тестирања
« Одговор #20 послато: Јануар 31, 2023, 08:24:48 пре подне »
Уз дужно поштовање према учесницима дискусије која се овде развила, а не спорећи да је веома занимљива, мислим да јој стварно није место на овој теми.
Хајде да сте се дотакли нечега што је off-topic и дивергирали на кратко, али изродише се на десетине коментара који немају везе са резултатима акције Новогодишња ДНК недеља 2023. Људи овде ипак долазе да виде свој резултат или резултате других тестираних и о њима разговарају.
Замолио бих модераторе да пречисте тему и дискусију која је започела од ове поруке преместе на одговарајуће место: https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=6970.msg183055#msg183055
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже Златан

• Познавалац
  • Поруке: 555
  • Y: E-V13>А18833>А9739
Одг: Југ и исток Србије и ДНК тестирања
« Одговор #21 послато: Децембар 21, 2024, 09:04:53 поподне »
Пошто и ја кубурим на истоку, где је ситуација апсолутно иста, могу рећи да је све горе наведено тачно. Неповерење, страх, незаинтересованост (усе, насе и подасе). Има и тога да је гомила младих људи затрована аутохтонизмом. "Динарци" предњаче због усмене традиције, чвршћих веза у оквиру породица/родова. Знатижељнији по природи, ајмо рећи и непромошљено храбри (не калкулишу много). Пробудиће се исток и југ, али мора неко да повуче (Као што је Златан повукао за Шетоње на пример). И то је тако.

Много енергије. Ја сам ишао од капије до капије са материјалима из YSEQ и оним формуларима од "Порекла" и буквално све урадио за њих и на крају већину тестова и платио. Неки су ме питали годину дана касније за резултат, неки ни то. Чињеница је да су мени су њихови резултати били занимљивији од њих самих.

Потребна је велика љубав и ентизујазам према овоме да се нешто покрене.

Иначе је бојазан и неповерње присутно. Тако да.. једино ако све одрадиш за њих може масовније нешто да се уради.

Поздрав