Ово је мало за забаву али стварно су добре илустрације везано за нашу историју. Делују импозантно. Оно што је код лица у крупном плану је да је то као спонтано позирање пред објективом, напр. из Пераста кнез Гаврило са другарима. Ја мислим да људска потреба за бити "виђеним" и "наочитим" нема везе са појавом апарата које би их овековечили, него је то било увек, и први људски утисак и потреба је да види код људи пред њим, да је оставио утисак. Не може пост на фејсбуку са лајковима да замени лични доживљај. Напр. да је било објектива, они би из разних углова забележили долазак делегације Цара Душана у Дубровник, било би изјава пред камерама итд. Али и онда је исти вајб имао Цар Душан у том личном сусрету и размени енергије. Значи не могу да превагну милиони прегледа на мрежама над директним контактом. Мислим да је човек и у средњем веку и у антици, и пре тога, био исти као и данас, и да су му пријале исте ствари, у погледу представљања себе, имиџа итд
Људи на положају су пазили на те ствари, и стало им је до утиска, једино што се променило, је да је технологија омогућила и онима који немају реалних постигнућа и статус, да позирају као да имају и да дају себи илузију да су битни (напр Фејсбук)
Замислимо Фејсбук у 14. веку (себар качи овсену кашу и коментар "њам")