Veoma zanimljivo, nisam znao da se neko kod nas time bavi. A koji ste period obuhvatili, ovo što se nalazi na sajtu Istorijskog arhiva Beograda ili imate i nešto šire od toga?
Da li ste već počeli da pružate usluge izrade rodoslova ili čekate da završite transkripciju?
То што је наведено у архиву, то постоји. Увек може искочити нека нада, али то није вероватноћа, то је само наша радозналост.
Изузетак од општег писања од 1837. је Саборна црква, где су писали од 1820. године. Чињенично пише и мало раније, али се у књигама види да је то само пар записа, то није право вођење књига.
Што се тиче израде родослова, скоро да сам спреман за било шта. Иначе, ако нечији преци нису боравили у парохијама Александра Невског или цркве Светог Саве, већ сада имам практично све, могу да радим.
Ако је неко заинтересован, могу и по другим архивима да истражујем (већ сам их око десет посетио у том смислу).
Отприлике до маја ћу потпуно имати свих шест парохија Београда.
Нисам још практично ништа објављивао, али ћу ускоро кренути са текстовима на порталу Порекла, па ће бити сасвим јасно да имам податке.
До сада имам урађено и Дарувар, Пакрац и Окучане... Ваљево и Осечину... неколико парохија по Барањи (са обе стране савремених граница), све три парохије мађарског дела Баната... И свакако нећу стати после Београда.