Аутор Тема: Dante Labs  (Прочитано 160319 пута)

Ван мреже CosicZ

• Члан Друштва
  • Истраживач
  • Поруке: 964
  • Ђурђевдан Y:I1>P109>FGC22045 Панчево
Одг: Dante Labs
« Одговор #920 послато: Јун 28, 2024, 06:55:08 пре подне »
Још само данас попуст ( ако сте љубитељ игара на срећу):
https://www.dantelabs.com/products/whole-genome-sequencing

Ван мреже Malesevic

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 616
« Одговор #921 послато: Јул 10, 2024, 11:16:12 пре подне »
Ја након уложене жалбе добих резултат, и то још крајем маја, али сад сам тек видео да је обрађено. Драјвер је то ишчитао, мада рече да нису учитали неке фајлове.

Ван мреже drajver

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 5790
« Одговор #922 послато: Јул 10, 2024, 12:00:47 поподне »
Ја након уложене жалбе добих резултат, и то још крајем маја, али сад сам тек видео да је обрађено. Драјвер је то ишчитао, мада рече да нису учитали неке фајлове.

Прегледао сам vcf фајл, јер bam фајл колико сам успио видјети још није доступан.

Оно што сам успио извући из vcf фајла јесте да је Малешевић позитиван на све SNP-ове који се налазе на нивоу R-FT288648 било да се ради о FTDNA стаблу или YFull стаблу. Такође провјерио сам га на новеле тестираних са нивоа R-FT288648 и то оних којима сам имао приступ, и Малешевић није имао дијељених новела са њима. Ту се ради о Жакули, двојици Драшковића, Јагодићу и Плескоњићу. Немам приступ тестираном Албанцу YF121450 са Yfulla и тестираном из Федерације БИХ  YF090122 (не сјећам се о коме се ради?) са YFulla, па би потенцијално са њима могао имати дијељених новела. Али како ствари сада стоје остаје на нивоу R-FT288648*.

Не сјећам се да је још неко други из ове гране осим горе поменутих радио дубинске тестове? Бар нису присутни на јавним стаблима.

Ван мреже Дабижљевић Милан

• Члан Друштва
  • Почетник
  • Поруке: 44
« Одговор #923 послато: Јул 23, 2024, 08:43:35 пре подне »
Јесте да је време годишњих одмора, али има ли новости из лабораторије о резултатима узорака предатих прошле године?

Ван мреже Васић.РС

• Шегрт
  • Поруке: 77

Ван мреже Malesevic

• Члан Друштва
  • Познавалац
« Одговор #925 послато: Септембар 13, 2024, 10:35:44 пре подне »

Али исто тако након уложених 3-4 жалбе да ми нису доставили БАМ фајл нити се јављају нити га достављају...  :P

Ван мреже Malesevic

• Члан Друштва
  • Познавалац
« Одговор #926 послато: Октобар 04, 2024, 02:57:18 поподне »
Пишите директно Валентини

[email protected]

Мислим да госпођа више није у предузеће. Послао сам им поново мејл и додао њу у ЦЦ, али видим да је пријем поруке блокиран. Пошто претпостављам да није само мене блокирала, пре ће бити у питању да та мејл адреса више није актуелна тј. у употреби.

Ван мреже Војиновић Марко

• Гост
  • *
  • Поруке: 12
« Одговор #927 послато: Октобар 08, 2024, 03:55:21 поподне »
Јесте да је време годишњих одмора, али има ли новости из лабораторије о резултатима узорака предатих прошле године?

Личи да их можда неће ни бити. У италијанским новинама се говори о томе како су почели да отпуштају раднике, не плаћају ове који су остали, тренутно штрајкују...

https://www.ilcentro.it/l-aquila/dante-labs-avviata-la-procedura-di-licenziamento-collettivo-1.3329898?fbclid=IwY2xjawFyGo9leHRuA2FlbQIxMAABHRjvM8fTQsd1We5gDvldQj18zmfipvDeMkpLgo9XZsAjzkAR3fP6tHGdSQ_aem_wiWT244QcZanCwCE1Umr8Q

Ја такође чекам резултат месецима, али немам наду у чекање више. Видећу шта може да се уради у вези тога.
« Последња измена: Октобар 08, 2024, 04:01:54 поподне Војиновић Марко »

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 5673
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
« Одговор #928 послато: Октобар 08, 2024, 05:14:33 поподне »
Личи да их можда неће ни бити. У италијанским новинама се говори о томе како су почели да отпуштају раднике, не плаћају ове који су остали, тренутно штрајкују...

https://www.ilcentro.it/l-aquila/dante-labs-avviata-la-procedura-di-licenziamento-collettivo-1.3329898?fbclid=IwY2xjawFyGo9leHRuA2FlbQIxMAABHRjvM8fTQsd1We5gDvldQj18zmfipvDeMkpLgo9XZsAjzkAR3fP6tHGdSQ_aem_wiWT244QcZanCwCE1Umr8Q

Ја такође чекам резултат месецима, али немам наду у чекање више. Видећу шта може да се уради у вези тога.

Да, изгледа да је крај...
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже Дабижљевић Милан

• Члан Друштва
  • Почетник
  • Поруке: 44
« Одговор #929 послато: Октобар 08, 2024, 08:23:25 поподне »
Како кажу, нада умире последња. Ваљда нисам толики баксуз.

Ван мреже Милош

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
  • Поруке: 5564
  • Y134591 Тарски Никшићи
« Одговор #930 послато: Октобар 08, 2024, 08:27:04 поподне »
Шта нам је чинити? Чекамо сигурно око 30 резултата. Да ли има простора сви заједнички да их правно гонимо?
« Последња измена: Октобар 08, 2024, 08:52:33 поподне Милош »

Ван мреже Grbić

• Члан Друштва
  • Писар
  • Поруке: 287
  • R1A>BY149000>FTA3227
« Одговор #931 послато: Октобар 08, 2024, 09:30:23 поподне »
Nakon godinu i godinu ipo dana stigla su mi dva rezultata od 11 koliko čekam.Prvi je stigao 27 septembra a drugi 03 oktobra.

Ван мреже Blazhinho

• Помоћник
  • Поруке: 110
« Одговор #932 послато: Октобар 08, 2024, 09:33:32 поподне »
Evo vesti od danas: https://news-town.it/2024/10/08/persone/vertenza-dante-labs-oggi-il-sit-in-di-protesta-dei-lavoratori/

Preveo sam, kazu da je danas bio strajk ispred firme. Prvo su im kasnile plate, pa onda uopste nisu dobijali. Onda su otpustili 7 radnika, a sad hoce jos 13, pa je zato doslo do strajka.

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 5673
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
« Одговор #933 послато: Октобар 08, 2024, 11:27:57 поподне »
Шта нам је чинити? Чекамо сигурно око 30 резултата. Да ли има простора сви заједнички да их правно гонимо?

Ако оду у банкрот можеш једино да се надаш некој наплати из стечајне масе, али у овом случају ни то није изгледно.
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже Зрно

• Помоћник уредника
  • Етнолог
  • Поруке: 2448
  • R1b>Z2705>BY200954
« Одговор #934 послато: Октобар 09, 2024, 12:08:48 пре подне »
Сачекајмо прво евентуални званични банкрот. Они су у дебаклу дуги низ година. Ово још увек није крај.

Ван мреже Drvoseča

• Члан Друштва
  • Почетник
  • Поруке: 47
« Одговор #935 послато: Октобар 09, 2024, 06:43:37 пре подне »
Отпуштање радника није једнако банкрот, а и жалбе на у рад и плате у Данте Лабс-у сам и ја читао још пре пар година кад сам ја радио тест. Али делује прилично близу томе, можда су почеле и масовније тужбе да падају. Мој утисак је да реалне цене обраде узорака ипак нису пале толико колико су они наплаћивали, да су људи масовно куповали тестове током попуста и да једноставно није могуће испратити обраду узорака и рад фирме са протоком кеша који имају. Нажалост.

Ван мреже Небо_Сав

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 702
  • I-Y3120>I-PH908>I-BY93199
« Одговор #936 послато: Октобар 09, 2024, 10:13:34 пре подне »
Отпуштање радника није једнако банкрот, а и жалбе на у рад и плате у Данте Лабс-у сам и ја читао још пре пар година кад сам ја радио тест. Али делује прилично близу томе, можда су почеле и масовније тужбе да падају. Мој утисак је да реалне цене обраде узорака ипак нису пале толико колико су они наплаћивали, да су људи масовно куповали тестове током попуста и да једноставно није могуће испратити обраду узорака и рад фирме са протоком кеша који имају. Нажалост.

Лоша финансијска стратегија, изгледа, слажем се. Као да су рачунали да ће цене анализа падати како време одмиче и то у комбинацији са већим бројем тестова, што је опет требало да има ефекат на смањење трошкова. Иначе,  оснивачи фирме  су са Харварда. О томе су били трубили приликом оснивања фирме. 
Историја се односи према археологији као што се алхемија односи према хемији!

Ван мреже Drvoseča

• Члан Друштва
  • Почетник
« Одговор #937 послато: Октобар 09, 2024, 11:31:29 пре подне »
Лоша финансијска стратегија, изгледа, слажем се. Као да су рачунали да ће цене анализа падати како време одмиче и то у комбинацији са већим бројем тестова, што је опет требало да има ефекат на смањење трошкова. Иначе,  оснивачи фирме  су са Харварда. О томе су били трубили приликом оснивања фирме.

Име на дипломи школе није гарант апсолутног успеха, само добијеш уз њега додатне ресурсе који ти помажу у томе. Ја сам прво мислио да је ово стабилан модел бизниса, али ранија прича о високим каматним стопама и генерално скокови свих цена после короне и свих ратова ме је понукала на став да су можда једноставно ишли на ризик који би у нормалнијим временима (капитализма) лакше прошао.

Али то не значи да неће преживети фирма, постоји више модалитета за њихов опстанак, све зависи од стварног стања које ми не знамо. Не делује добро за њих, у сваком случају.

Ван мреже Malesevic

• Члан Друштва
  • Познавалац
« Одговор #938 послато: Октобар 09, 2024, 12:36:06 поподне »
Мени ово прилично мирише на стечај... Но, сачекајмо. Што се тиче правног гоњења, не видим то као неко решење јер ако немају активу, а пасива је у милионима, неће бити ни некакве стечајне масе из које би могло нешто да се наплати.

Приде, компанија је током короне засигурно доста профитирала јер је вршила анализе корона-тестова, а причамо о милионима и милионима тестова... Где је тај новац отишао, то је већ друга тема.

Ван мреже Drvoseča

• Члан Друштва
  • Почетник
« Одговор #939 послато: Октобар 09, 2024, 02:47:31 поподне »
Мени ово прилично мирише на стечај... Но, сачекајмо. Што се тиче правног гоњења, не видим то као неко решење јер ако немају активу, а пасива је у милионима, неће бити ни некакве стечајне масе из које би могло нешто да се наплати.

Приде, компанија је током короне засигурно доста профитирала јер је вршила анализе корона-тестова, а причамо о милионима и милионима тестова... Где је тај новац отишао, то је већ друга тема.

Сад читам о њиховим корона уговорима, у Великој Британији је то ишло преко сестре компаније Именсе, државни уговори на око 170 милиона фунти, са лошим квалитетом и десетинама хиљада рефундираних (али шта је пар милиона). Класично лешинарење државе, каква успешно спроводе многи дипломци бизнис школа Харварда и других ексклузивних универзитета. Не знам како су у ЕУ функционисали, али могуће слично, нико се тога не стиди. Топла људска прича, али не објашњава како је дошло до ове тачке. Осим ако је стварно у питању баш најгора бахатост менаџмента, исто неретка појава у менаџмент заједници