Аутор Тема: Nebula Genomics  (Прочитано 6327 пута)

Ван мреже naissus_1973

• Гост
  • *
  • Поруке: 8
Одг: Nebula Genomics
« Одговор #20 послато: Децембар 01, 2024, 06:07:45 поподне »
Поштовање,

да ли је тачно да се ови тестови морају послати у року од 24ч од узорковања ?

Хвала

Ван мреже Radul

• Уредник СДНКП
  • Памтиша
  • Поруке: 1824
  • J-Y230853 Башино Село, Цетиње > Кривошије
« Одговор #21 послато: Децембар 02, 2024, 12:17:51 пре подне »
Поштовање,

да ли је тачно да се ови тестови морају послати у року од 24ч од узорковања ?

Хвала
WGS шаљете када стигнете, јер могу стајати веома дуго.
Ако се бојите, немојте то чинити; ако то радите, не бојте се! - Темуџин

Ван мреже drajver

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 5879
« Одговор #22 послато: Јануар 22, 2025, 06:26:37 поподне »
Nebula Genomics се изгледа ребрендира као DNA Complete:

https://dnacomplete.com/

Видим да се појавила информација да Небула престаје са радом у фебруару ове године. Не знам да ли је то повезано са овим ребрендирањем или се затвара сасвим.

На крају ће како ствари стоје остати само FTDNA и YSEQ.

Ван мреже kocovic

• Писар
  • Поруке: 248
« Одговор #23 послато: Јануар 22, 2025, 06:42:43 поподне »
Видим да се појавила информација да Небула престаје са радом у фебруару ове године. Не знам да ли је то повезано са овим ребрендирањем или се затвара сасвим.

Да и не. Небула постаје "Ди ен еј комплит", али почеће да склањају податке свих оних који немају претплату. Тако да ко жели да сачува своје CRAM фајлове најбоље да то уради одмах.

Ван мреже drajver

• Члан Друштва
  • Бели орао
  • Поруке: 5879
« Одговор #24 послато: Јануар 22, 2025, 06:57:24 поподне »
Видим да DNA Complete нуди три нивоа тестирања, Essential, Pro и Elite. Essential кошта 195 долара и ако сам добро схватио има пуну хоризонталну покривеност генома као и друга два теста, једино му је дубина тестирања 1x. За неку сврху SNP профилације, нешто мислим да би и овај ниво могао урадити посао. Некако размишљам да је хоризонтална покриваност битнија од броја очитавања. Било би вјероватно неких сумњивих читања за које не би били сигурни, али генерално вјерујем да би се укупна слика могла склопити.

https://dnacomplete.com/tier-selection/

Ван мреже Ojler

• Члан Управног одбора
  • Бели орао
  • *
  • Поруке: 5763
  • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
« Одговор #25 послато: Јануар 22, 2025, 09:10:07 поподне »
Видим да DNA Complete нуди три нивоа тестирања, Essential, Pro и Elite. Essential кошта 195 долара и ако сам добро схватио има пуну хоризонталну покривеност генома као и друга два теста, једино му је дубина тестирања 1x. За неку сврху SNP профилације, нешто мислим да би и овај ниво могао урадити посао. Некако размишљам да је хоризонтална покриваност битнија од броја очитавања. Било би вјероватно неких сумњивих читања за које не би били сигурни, али генерално вјерујем да би се укупна слика могла склопити.

https://dnacomplete.com/tier-selection/

Са само једним очитавањем никад се не може знати да ли је SNP исправно очитан или не, што је посебан проблем код терминалних SNP-ова. По мени, прескупо је за нешто што на крају може бити упитно.
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже CosicZ

• Члан Друштва
  • Истраживач
  • Поруке: 977
  • Ђурђевдан Y:I1>P109>FGC22045 Панчево
« Одговор #26 послато: Јануар 23, 2025, 01:21:39 пре подне »

We'll Always Have Beijing.

На мрежи Драган Обреновић

• Члан Управног одбора
  • Истраживач
  • *
  • Поруке: 1119
  • R1b-U152>FTA27217
« Одговор #27 послато: Јануар 23, 2025, 07:57:51 пре подне »

Nebula Genomics престаје са радом 4. фебруара 2025. године!

Ко је се већ тестирао код Nebule а није прешао у DNA Complete (читај: пребацио фајлове и платио годишњу претплату), најкасније до 4. фебруара треба да преузме своје фајлове (BAM, CRAM) иначе ће бити трајно обрисани.

Данас су USB дискови и SDXC картице капацитета 64GB заиста толико јефтини да је штета не сачувати свој секвенцирани геном, чак и ако сте већ на YFull стаблу.

Ако се питате шта је са вашом "доживотном претплатом" код Nebule и зашто да плаћате нову код друге фирме, то доживотна претплата очигледно значи "до краја живота фирме којој сте платили" а не вашег живота.