Аутор Тема: MyHeritageDNA - Процена етничке припадности  (Прочитано 63869 пута)

На мрежи Небојша

• Уредник СДНКП
  • Бели орао
  • Поруке: 13566
Одг: MyHeritageDNA - Процена етничке припадности
« Одговор #260 послато: Јун 27, 2024, 09:42:22 поподне »
Најновија верзија  :)

Интересантно. Потпуно ти нестадоше компоненте ван Балкана. Да ли ово значи да ће MH своје мапе убудуће креирати на основу реалних (најближих) генетичких поклапања. По томе ће Јужни Словени добијати доминатно Балкан и MH ће се, на неки начин, са овим проценама етничке припадности приближити 23andMe, а удаљити од FTDNA на који је подсећао.

Видећемо какви су остали резултати.

Ван мреже Душан

• Писар
  • Поруке: 348
  • I2a1b-PH908
« Одговор #261 послато: Јун 27, 2024, 10:10:48 поподне »
Интересантно. Потпуно ти нестадоше компоненте ван Балкана. Да ли ово значи да ће MH своје мапе убудуће креирати на основу реалних (најближих) генетичких поклапања. По томе ће Јужни Словени добијати доминатно Балкан и MH ће се, на неки начин, са овим проценама етничке припадности приближити 23andMe, а удаљити од FTDNA на који је подсећао.

Видећемо какви су остали резултати.

Резултат Румунке пре и после:

Ван мреже kocovic

• Писар
  • Поруке: 217
« Одговор #262 послато: Јун 27, 2024, 10:16:20 поподне »

Резултат Румунке пре и после:

Чини се да има више смисла на прву лопту, јер одакле би Румуни имали Финску и западну Европу?
Делује као да им алгоритам више не узима у обзир ниска поклапања (поклапања са малим сегментима)
« Последња измена: Јун 27, 2024, 10:19:53 поподне kocovic »

Ван мреже НикПав

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 635
  • Y: E-BY148067 Никољдан Y (M): E-FT61303 Јовањдан
« Одговор #263 послато: Јун 28, 2024, 07:49:19 поподне »
Мој нови резултат, групе се нису мењале.

Од фамилије сви су добили 100% Балкан, сем бабе по мајци, која је добила и Јужну Италију.
Генетичке групе им се нису мењале.

Ван мреже dalugala1

• Гост
  • *
  • Поруке: 4
« Одговор #264 послато: Децембар 15, 2024, 05:50:14 поподне »
Ja ranije radio na AncestryDna i uploadovao ovdje raw file. Da bih imao etnicku procjenu trebam uplatiti 30e. Vrijedi li? Kontam da je mozda bolja procjena za Evropu. Cini mi se da kritikuju novi update IllustrativeDna, volio bih imati bolji uvid, a ne isplati mi se bas da za svaki sajt autosomalne genetike placam pretplatu.

Ван мреже kocovic

• Писар
  • Поруке: 217
« Одговор #265 послато: Децембар 15, 2024, 06:55:19 поподне »
Ja ranije radio na AncestryDna i uploadovao ovdje raw file. Da bih imao etnicku procjenu trebam uplatiti 30e. Vrijedi li? Kontam da je mozda bolja procjena za Evropu. Cini mi se da kritikuju novi update IllustrativeDna, volio bih imati bolji uvid, a ne isplati mi se bas da za svaki sajt autosomalne genetike placam pretplatu.

30е је много. Зар није било око 20? Са друге стране питање је да ли ћете уопште добити нови резултат ускоро, јер још увек нису свима доделили нове резултате.

Ван мреже dalugala1

• Гост
  • *
  • Поруке: 4
« Одговор #266 послато: Децембар 15, 2024, 07:11:56 поподне »
30е је много. Зар није било око 20? Са друге стране питање је да ли ћете уопште добити нови резултат ускоро, јер још увек нису свима доделили нове резултате.
29e tacnije, ja zaokruzio.

Ван мреже Небо_Сав

• Члан Друштва
  • Познавалац
  • Поруке: 696
  • I-Y3120>I-PH908>I-BY93199
« Одговор #267 послато: Децембар 31, 2024, 05:52:52 поподне »
https://www.kommersant.ru/doc/7420712?from=vertical_lenta

Генеалошки сервис MyHeritage објавио повлачење из Русије
Сервис MyHeritage, који омогућава креирање породичних веб-сајтова, састављање генеалошког стабла и проналажење предака, објавио је прекид подршке за налоге руских корисника. Њихове странице ће бити обрисане 1. фебруара 2025. године.

Корисници сервиса добили су обавештење о прекиду рада у Русији. MyHeritage је своју одлуку оправдао „правилима која важе на територији Русије“.

У јануару 2022. године Тагански окружни суд у Москви казнио је израелски сервис са 1,5 милиона рубаља због одбијања да локализује податке руских корисника. У октобру 2023. године, суд је из истог разлога казнио MyHeritage са 6 милиона рубаља.