Амикусе, објаснио сам неколико постова раније симболику.
Да, сад видим, упадох мало на брзину на тему, па не прочитах редом све постове.
Мислим да је грб исувише искомпликован, превише шаржи је на њему, а при том рецимо у доња два поља су празна.
Кад смо код грба Мириловића, тек да напоменем једну ствар, која је више историјска него хералдичка, а то је да грб Мириловића у Фојничком грбовнику није исти као у свим осталим (од Фојничког углавном старијим) преписима. Тамо је штит зелен, а не плав.

Но добро, у начелу, шарже као шарже, могу проћи у свакој комбинацији, а да се сачува нека алузија на тај грб. Уосталом, не знам да ли знате, али тестирани Мирило је рецимо радио себи грб, и он је од Мириовића позајмио детаљ из челенке, крило.
Што се тиче косовског крста, ако то треба да симболизује порекло са Косова, можда је боље наћи неки другачији симбол (зашто не и птица кос, као у грбу Косовчића), јер косовски крст прилично већ заступљен у породичној и личној хералдици, па на неки начин сви грбови помало наликују једни на друге.
Мотив заставе Косача би могао у челенку, рецимо као споредни мотив, две заставице око главног мотива. Слах баш
Sergiju такав један пример.

У сваком случају, ја бих овај грб мало претумбао, а о појединим симболима још и поразмислио. Не треба журити у сваком случају! Идеја о кули, застави Косача, вези са Мириловићима, то ми је све
OK.