Nisam koristio Nevski kalkulator, ali ako ikad izadje web verzija, sigurno hocu. Ako sam dobro shvatio Nevski racuna TMRCA, a ne postotke kao TIP FTDNA. Siguran sam da i jedan i drugi koriste slican princip i da su kvalitetni. Ono sto me zanima je kako izvesti TMRCA iz TIP, odnosno koju vjerovatnost koristiti kao referentnu za TMRCA.
Meni su neki njemacki uzorci oko Gdanska najblizi, pa razvijam svakakve teorije.
Колико я знам, никада нѣйе обявљено како ради ФТДНА ТИП Рачунач, али, по свем судећи, мислим да ради врло слично као рачунач Невскога. Чини ми се да су независно слѣдили исти слѣд мисли и стигли до врло сличнога. Рачунач Невскога користи степене промѣне Марка Хеиниле, док за ФТДНА немам прѣдставу койе стопе користе.
Мрежно издање тешко да ће изићи, исувише података трѣба за њега да би било погодно за мрежу. За койи мѣсец се трѣба додати самостално рачунарско одређивање найвѣроватнийе хапловрсте зайедничкога прѣдка (што не мора на свих ознаках бити йеднако срѣдњим врѣдностим). Никако да стигнем то урадити, прѣоптерећен сам другими стварими. Сада ме уби лоше врѣме, багрем процвѣта у неврѣме, када му врѣме нѣйе.
И рачунач Невскога ради постотке вероватноће по колѣнах а не брой колѣн до найскорийега зайедничкога прѣдка.