Тако је, баш сам кренуо да куцам.
Према предању моји су били на Косову до сеобе, онда су отишли све до Санкт Андре-а. (одатле слава)
По повратку су се вратили у Кушиљево а одатле се преселили у Свилајнац.
Немања, пре свега желим да ти се захвалим што си се јавио и потврдио моју тврдњу о месту порекла и честитам ти на резултат
. Видиш ли ти како ја брзо нађем податке о пореклу родова, ја сам бре видовит човек
.Твој род је највећи по броју домаћинстава у Пожаревачкој Морави, Ресави и шире... Не знам да ли ти је познат податак који сам ја навео о твом роду, то је податак из монографије
Пожаревачка Морава, Етнографски зборник, из прве десетине 20. века, аутор др. Михајло. Ј. Миладиновић.
Што се тиче крсне славе, не, не би се сложио да сте по Санкт Андреји добили крсну славу, а и не верујем да су твоји преци дотле стигли. Пре ће бити да сте избегли током 18. или у првој половини 19. века у Војводини, због буна и устанака тј. због турски одмазда. Срби ближе тадашњој Аустругарској бежали су у Банат, Срем у Бачку и др. и након извесног времена када се ситуација смиривала су се враћали на својим огњиштима у ужу Србију, па отуда код вас то можда предање да сте отишли све до Санкт Андреа итд.