Споразум о регистрацији

Правила и услови коришћења форума 
  
Добро дошли на форум портала Порекло. Сви чланови форума у обавези су да се придржавају следећих правила и услова коришћења:
 
Поруке на форуму представљају ставове аутора, а не портала Порекло.

Објављивање и размена садржаја који крше постојеће законе Републике Србије и/или прописе међународног права нису дозвољени на форуму. Такође, забрањено објављивање садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин. 
 
Није дозвољено објављивање, слање и размена информација за које члан форума зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим лицима.

Забрањено је лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица.

На форуму није дозвољено објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом; свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне штетне компјутерске програме.

Платформа Simple Machines на којој се налази Форум Порекло не пружа могућност енкрипције приватних порука. То значи да су приватне поруке видљиве онако како су послате у бази података сајта Форум Порекло. Приступ бази података сајта Форум Порекло има администратор базе података Форума Порекло.
 
Уредништво форума Порекло задржава право да привремено или трајно искључи из дискусија оне чланове форума који се не буду придржавали горе наведених правила и услова коришћења форума.