Порекло становништва > Дијаспора

Херцеговачки коријени команданта Бондстила Ника Дучића и његове супруге Кристије

(1/2) > >>

Wolf Sagash:


http://mojahercegovina.com/hercegovacki-korijeni-nika-ducica-novog-komandanta-baze-bondstil-na-kosovu/


http://mojahercegovina.com/pradjed-supruge-pukovnika-nika-ducica-bio-gradonacelnik-ljubinja/

Amicus:
Одличан текст, Волфе! ;)

Amicus:

--- Цитат: Свевлад  Март 23, 2018, 08:04:15 пре подне ---Биће врв. гори него да су послали неког Американца шиптарског порекла.
Није случајна она народна да је потурица гора Турчина.
--- Крај цитата ---

А јеси ли причао чланак? Прочитај, ако ниси...

Свевлад:

--- Цитат: Amicus  Март 23, 2018, 08:12:38 пре подне ---А јеси ли причао чланак? Прочитај, ако ниси...

--- Крај цитата ---

Прочитах.
Рана емиграција, као што сам и мислио. Наша рана емиграција у Америци (друга половина 19-ог и почетак 20-ог века) су углавном Херцеговци, Бокељи, Далматинци и Личани. Аустро-Угарска је подстицала исељавање Срба у Америку, давали су им карте у једном правцу само да им виде леђа, а као фол чинили су им добро јер су им помагали да оду у обећану земљу. Мој чукундеда и још неки рођаци и многи земљаци су ишли да раде у Америку пре Првог светског рата и између два рата (у то време се почело ићи и у Француску).  Једна од најстарих српских колонија у Америци је неки град/градић у држави Монтани. Тамо су дошли Личани још у време "Златна грознице."

Што се тиче овог Дучића, ипак је он Американац...
 

dko:
Свевладе,
каже ми пријатељ синоћ: а како ли су тек Албанци реаговали...шта је сад ово, долази нам Србин да нас дисциплинује?... Амери су задовољни овим потезом: збуњују Албанце а провоцирају Србе на више нивоа. Иначе, јасна је америчка идеја да пензионишу заслужне ОВК-овце а да уместо њих поставе млађе људе који су верни само њима, било да су националисти или либерали.

Волфе,
лепо си ме подсетио на Лос Анђелес па сам после пријатељу показивао фотке цркве Светог Стефана у Алхамбри...Једна од наших најлепших цркви; са целим комплексом около подсећа на манастир. На брду је у сред равне Алхамбре а поред ње иде један од 30-ак аутопутева који пролазе кроз ЛА, и то најважнији, аутопут десетка (10), који спаја ЛА и Флориду. Са аутопута гледаш горе у цркву која изгледа као средњевековно чудо. Кад се попнеш на брдо, видиш да је опасана не баш зидинама, али као да је у амфитеатру помоћних просторија, који је тако окружују као да су зидови Студенице, на пример. У тим канцеларијама је седиште западноамеричке епархије. И свуда зеленило и палме. Стил цркве је мало као Дечани..

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију