Траг - корисне књиге, сајтови > Карте

Карте БиХ и Републике Српске

(1/3) > >>

Окир СРБ:
http://potkozarje.files.wordpress.com/2012/02/mapakozare.jpg

dom1977:
1885.

http://maps.hungaricana.hu/hu/view/48032/?pg=0&bbox=

1903.-1909.

http://maps.hungaricana.hu/hu/view/47193/?pg=0&bbox=

http://maps.hungaricana.hu/hu/search/results/?query=SZO%3D(bosznia)&page=2&per_page=20&simple=1

Тимар:
Свака Вам част.

Доста новога сам овдје сазнао, посебно путеви који су ме интересовали у тим временима и претпоставке куда су се миграције кретале , насељеност, вјерски и војни објекти као и битке у времену гдје су се догађале.

Ако дођете до још оваквих карата, подарите и нама  :D.

Pavo:
Najčešća prezimena kod Srba u BiH, prema tadašnjim općinama.  U općinama gdje Srba ima samo kao doseljenog gradskog stanovništva, stoji "n/a" jer nema smisla prikazivati najčešće prezime u mjestima gdje se radi o nekoliko učitelja i činovnika.  Sarajevske gradske općine su prikazane zajedno jer se dijelovi grada ne razlikuju značajno statistički po prezimenima. 

Дробњак:

--- Цитат: Pavo  Јул 04, 2018, 11:20:12 поподне ---Najčešća prezimena kod Srba u BiH, prema tadašnjim općinama.  U općinama gdje Srba ima samo kao doseljenog gradskog stanovništva, stoji "n/a" jer nema smisla prikazivati najčešće prezime u mjestima gdje se radi o nekoliko učitelja i činovnika.  Sarajevske gradske općine su prikazane zajedno jer se dijelovi grada ne razlikuju značajno statistički po prezimenima. 

--- Крај цитата ---
Занимљиво је да су у Гацку и Фочи најчешћа презимена иста као и на северо-западу Црне Горе. Ово је још једна потврда о блискости та два краја. Вуковић, је уз презиме Поповић, најчешће у Црној Гори. Само у Дробњаку има четири братства Вуковића различитог порекла, а у Пиви мислим два или три.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију