Велимир Бата Живојиновић је од Живојиновића из Кораћице подно Космаја.

Њихово раније порекло:
"Предање вели да су најстарији родови дошли од Сјенице и Пештери. Најстарији је досељеник пошао са браћом и са њома се споразумео, да сваки остане онде, где му певац запева. Једном је певац запевао у Трешњевици, другоме у Липовићу, трећем у Тополи, четвртом у Ковачевцу, а петом у Кораћици.
Потомци су тијх најстаријих досељеника од Сјенице и Пештери: Чулићи (Марковићи, Лазаревићи) укупно 9 кућа. Ђурчићи (
Живојиновићи, Јанковићи, Кузмићи, Стејићи, Дакићи) укупно 31 кућа. Петковићи (Павловићи, Петровићи, Ћеримовићи, Ивановићи, Џуџићи, Миленићи, Ђурићи, Бранковићи, Радосављевићи, Сердаровићи, Бакаловићи, Цокићи, Живановићи, Миланчевићи, Милошићићи укупно 46 кућа, сви славе св. Ђурђиц. Досељени у 17. веку."
"Јовићани (Мирјанићи, Миличићи, Радојевићи, Нешићи, Милићевићи,
Живојиновићи, Ђурковићи, Милошевићи, Станкићи) укупно (55 кућа., славе св. Ђурђиц). И они се рачунају у најстарије досељенике. Њихови су стари дошли из околине Ђаковице у Метохији." (Ради се о првој половини 18. века)
http://www.poreklo.rs/2012/05/03/prezimena-selo-kora%c4%87ica-mladenovac/Није сасвим разјашњено од којих Живојиновића је Бата, да ли од пештерских Ђурчића или од ђаковичких Јовићана. Нарочито јер оба братства славе исту славу, а родови у Кораћици су међусобно толико орођени да је тешко утврдити ко је коме колико близак.
Колико ја знам кораћичке Живојиновиће (а знам их добро), они кажу да су од ових пештерских.