Дом српских родословаца, Задужбина "Порекло" > Прилози (за Задужбину "Порекло")

Прилози у марту 2024.

<< < (2/3) > >>

ZO:

--- Цитат: Ojler  Март 02, 2024, 01:11:29 поподне ---Да, донација за Задужбину је намењена искључиво за реализацију циљева због којих је основана Задужбина Порекло, док се средства која се уплаћују Пореклу користе за реализацију циљева Друштва.

--- Крај цитата ---


--- Цитат: Драган Обреновић  Март 02, 2024, 01:12:29 поподне ---Поштовани, свој новчани прилог можете определити и за Друштво српских родословаца "Порекло" и за Задужбину "Порекло". Ако једну од ваше две уплате желите да намените Задужбини порекло, није проблем ни да накнадно пребацимо новац са рачуна Друштва на рачун Задужбине, а Јовица ће вас уписати у приложнике. Само се изјасните.

Међутим, морам скренути пажњу да су од оснивања Задужбине "Порекло", прилози као што је ваш - опредељени као помоћ спровођењу програмских активности Друштва "Порекло" практично пресахли. Већина чланова уплаћује прилоге за Задужбину, што је наравно од великог значаја, али просто треба знати да Друштво и Задужбина имају различите рачуне.

Искористио бих ваш пример да подсетим чланове и пријатеље "Порекла" да као што уплаћујете прилог за Задужбину, можете повремено уплатити и прилог за Друштво српских родословаца "Порекло", јер то су значајни извори прихода за Друштво, од којих финансирамо бројне активности и редовне трошкове у току године. Хвала унапред!

https://www.poreklo.rs/donacije/

--- Крај цитата ---

Хвала. Разумео сам.

Могу обе уплате да остану  за друштво "Порекло", а може се и једна пребацити на задужбину-како сматрате да је целисходније у овом тренутку. Нису то велики износи. Не треба се замарати са пребацивањем новца. Битно је само да сада разумем разлику. :)

Јовица Кртинић:
Лука Станаћев (Београд) - 2.400 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.924,60 евра

Напомена: Луки је ово трећа уплата прилога. Досад је укупно приложио 6.900 динара и међу Приложницима је Задужбине "Порекло". Хвала, Лука!

Јовица Кртинић:
Живко Лукић (Београд) - 1.200 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.934,60 евра

Напомена: Живку је ово четрдесет и девета уплата прилога. Досад је укупно приложио 63.700 динара и међу Утемељачима је Задужбине "Порекло". Хвала, Живко!

Јовица Кртинић:
Братислав Ђуровић (Београд) - 1.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.943,10 евра

Напомена: Братиславу је ово тридесет и седма уплата прилога. Досад је укупно приложио 54.000 динара и међу највећим и најупорнијим је Приложницима Задужбине "Порекло". Хвала, Братиславе!

Јовица Кртинић:
Милица Поповић (Београд) - 3.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине два локала и досад исплаћених трошкова за адаптацију и набавку материјала и уређаја): 3.968,60 евра

Напомена: Милици је ово педесет и пета уплата прилога. Досад је укупно приложила 188.000 динара и 50 евра и међу Добротворима је Задужбине "Порекло". Хвала, Милице!

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију