Траг - корисне књиге, сајтови > Сајтови

Програм за израду породичног стабла

(1/2) > >>

Milen.Markovic:
Поздрав свима, сакупио сам обимну количину података о пореклу породица из села Дулена код Крагујевца. Међутим сви подаци се налазе у свескама и ворд датотекама. Интересује ме да ли постоји неки програм у коме бих могао да унесем податке о људима (име, презиме, датум рођења/смрти, децу, супружнике, родитеље и браћу/сестре), а који би на крају уноса могао да ми избаци графички приказ породичног стабла. Покушао сам да користим Грампс али је превише компликован за коришћење.
Хвала унапред.

Shone82:
Моја препорука је https://www.ahnenblatt.com/
49 евра, али вреди.

ДушанВучко:

--- Цитат: Milen.Markovic  Новембар 04, 2021, 02:36:10 поподне ---Поздрав свима, сакупио сам обимну количину података о пореклу породица из села Дулена код Крагујевца. Међутим сви подаци се налазе у свескама и ворд датотекама. Интересује ме да ли постоји неки програм у коме бих могао да унесем податке о људима (име, презиме, датум рођења/смрти, децу, супружнике, родитеље и браћу/сестре), а који би на крају уноса могао да ми избаци графички приказ породичног стабла. Покушао сам да користим Грампс али је превише компликован за коришћење.
Хвала унапред.

--- Крај цитата ---
Не могу да пружим савет у том погледу, али могу да вам предложим да се тестирате, јер могуће да сте род Никшића уколико сте од Марковића из Дулена :) (а можда и да отворите тему везану на ваш род)

Порекло становништва села Дулене, Градска општина Пивара, Град Крагујевац – Шумадијски округ
–Марковићи, славе Лучиндан а преслављају Марковдан.
https://www.poreklo.rs/2014/11/28/poreklo-prezimena-selo-dulene-pivara-kragujevac/
(ја сам са друге, моравске стране Левча, Медвеђа код Трстеника и имам исту преславу као Марковићи из Дулена, Марковдан, а та преслава нема баш мали географски континуитет, обухвата север Косова, Рашку, Копаоник, Топлицу, Поморавље па све до Крагујевца)

Milen.Markovic:
Хвала Вам на одговору.
У Дулену има више фамилија Марковића. Марковићи који славе Лучин дан  воде порекло од Марка Радојевића. (Радивојевића) Од његових синова настају фамилије које су имали презимена: Радојевићи, Милојевићи, Здравковићи, сви су они вратили своје старо презиме Марковићи. Између ових фамилија већ се склапају бракови. Моји Марковићи славе Ђурђиц(16.11.), преслава Ђурђев дан(06.05).. Моји потичу од Мијајловића (у неким документима се јављају као Михајловићи). Они су са Косова Бањска (?) и преко села Лаћислед се досељавају у Дулене. Од њих су настале фамилије: Мошићи, Милисављевићи, Пешићи, Марковићи, Михајловићи ( има их у Ломници) и Поповићи у селу Бунар.

Perhan:
Ima ih dosta na netu ali meni trenutno najviše odgovara MyHeritage. Sa njihovog sajta možeš da skineš free verziju koja dozvoljava, čini mi se, upis do 250 članova familije a za više je ipak potrebna kupovina premium paketa.
Inače za svakog člana ubacuješ sve podatke, fotografiju kao i rodbinske veze. Možeš beskonačno da ga update- uješ i da izvučeš grafički prikaz u obliku stabla pri čemu možeš da biraš nekoliko različitih dizajna stabla.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију