ДНК порекло > Аутосомална ДНК
QuickTrait
НикПав:
Фенотип и боја очију промашена, остало има смисла.
kocovic:
--- Цитат: Небојша Мај 12, 2024, 02:46:55 поподне ---Ниси ме разумео. Мислим да калкулатор није толико паметан. :D Словенска компонента је код нас једина компактна и чини око 50% сваког од нас (мислим на Западни Балкан). Остало одлази на разне Илире, Трачане, блискоисточне Римљане, Германе и друге. Као такву, калкулатор је вероватно препознаје и по аутоматизму ставља основни словенски тип, а то је Neo-Danubian (овај први прорачун).
Кочовић је већ добио другачије резултате, али он је с југа Македоније, ако се не варам. Можда грешим, али чини ми се да је такав алгоритам. Видећемо када више Срба уради овај "тест".
--- Крај цитата ---
Мени је од свега за изглед погодио једино ово за плаве очи. Остало (фенотип, боја косе итд) се доста разликује у односу на неке друге тестове где су резултати били реални.
Ивица Јовановић:
Koji ti je fenotip?
kocovic:
--- Цитат: Ивица Јовановић Мај 12, 2024, 03:58:17 поподне ---Koji ti je fenotip?
--- Крај цитата ---
North Pontid
Небојша:
--- Цитат: kocovic Мај 12, 2024, 04:09:41 поподне ---North Pontid
--- Крај цитата ---
Не верујем да тај први прорачун треба да погоди који смо тачно фенотип, што и није могуће. Он више даје процену на основу укупне генетике. Код тебе је свакако доста изражена медитеранска генетика у калкулаторима, тако да прорачун овде није погрешио (Медитеранац). Сам фенотип си могао да наследиш на основу неких других гена, али то не мења чињеницу да ти је генетика претежно медитеранска, или словенска, итд.
Већ она друга опција, када понуди три фенотипа, може да се узме у разматрање, да ли смо ми микс тих типова, или потенцијално најближи неком од њих. Бар сам ја тако схватио.
Навигација
[0] Индекс порука
[#] Следећа страна
[*] Претходна страна
Иди на пуну верзију