Дискусије на страним језицима > Подфорум на русском языке

Ауторски чланак Владимира Путина (!) о историјском јединству Руса и Украјинаца

<< < (3/3)

Be like Bill:

--- Цитат: НиколаВук  Јул 28, 2021, 03:13:55 поподне ---Псеудонаучне ставове г. Кљосова.  ;)

--- Крај цитата ---

Ma jok bre, ozbiljan naučnik, samo ga dušmani ne vole :)

Kor:

--- Цитат: Be like Bill  Јул 28, 2021, 01:57:41 поподне --- Inače, ovo je prvi put da sam naišao na upotrebu reči "svet" kao deo pojma (npr "Ruski svet") umesto pojma "civilizacija" (kao npr kod Hantingtona) i da ga je gospodin Vulin preuzeo iz ruske političke prakse. ( da ne bude zabune, ja to podržavam :D ).

--- Крај цитата ---
Око појма "свет" се подигло много буке у региону у задње време али то није ни чудо пошто се до буке долази и због много смешнијих ствари. Руси користе термин "руски свет" како би преко њега одредили подручје на којем се простире руска култура и језик, слично како је то Хантингтон дефинисао за цивилизације. Дакле, у руски свет улазе сва подручја где се говори руски језик а то је подручје руске империје и СССРа. Врло сличну ствар имамо и у англосаксонском свету који за то користи појам комонвелта. Мислим да би министар уместо појма "српски свет" требао да почне користити термин "српски комонвелт". Регион би био срећан јер се користи њима омиљена англосаксонска терминологија, вук сит а овце на броју :)

На жалост, танак сам са украјинским али верујем да апсулутно ништа не пропуштам пошто знам шта су они једино у стању да напишу :)

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију