Аутор Тема: План рада Задужбине "Порекло" у 2024. години  (Прочитано 2249 пута)

Ван мреже Јовица Кртинић

  • Члан Друштва
  • Аскурђел
  • *****
  • Поруке: 4222
  • Нема ни могућег ако не желимо немогуће!
План рада Задужбине "Порекло" у 2024. години
« послато: Фебруар 02, 2024, 09:10:53 пре подне »
Задужбина „Порекло“ у 2024. години планира да оствари следеће циљеве:

1.   Довршетак уређења локала у Пожешкој 118а;
2.   Постављање плоча с називом Порекла на прочељу и у унутрашњости зграде у Пожешкој 118а;
3.   Монтажа свих полица у магацину у Пожешкој 79 и пренос књига из библиотеке на Карабурми;
4.   Потпуно опремање студија са сценографијом и неопходном опремом;
5.   Покретање подкаста;
6.   Инвентарни попис свих ствари у својини Задужбине, с проценом вредности;
7.   Израда рекламне брошуре о Задужбини;
8.   Издавање најмање једне књиге или зборника/часописа;
9.   Иницирање унутрашње организације власника локала у Пожешкој 118а, као и у Пожешкој 79;
10.   Прикупљање најмање 10.000 евра у новчаним прилозима, приходима и робним донацијама.

Образложење:

1.   Довршетак радова подразумева израду намештаја за студио и за чајну кухињу, као и постављање фото-тапета с именима свих приложника, утемељача и добротвора на Зид части. Рок за довршетак овог циља: јун 2024.
2.   Постављање рекламних плоча на видна места на фасади тржног центра како би они који долазе могли лакше да нас пронађу, али и да велики број пролазника и путника Пожешком сазна за Порекло. Рок за довршетак овог циља: април 2024.
3.   Монтажа свих преосталих полица – рок за довршетак овог циља – март 2024; Пренос књига из библиотеке на Карабурми предвиђа да се претходно обави преглед и разврставање свих књига у прецизно обележене кутије (пожељно је да се том приликом књиге и попишу). Рок за довршетак овог циља: децембар 2024.
4.   Потребно ангажовање сценографа и столара за израду главне сценографије у студију, која осим деокративне, треба да има и практичну функцију – заклањања полукружног отвора с прозорима. Рок за довршетак овог циља јун 2024. Допуна опреме – набавка висококвалитетних студијских микрофона с одговарајућим носачима, набавка квалитетног лаптоп рачунара, студијске расвете и још једног студијског статива, а пожељно и студијских столица. Рок за довршетак овог циља: јун 2024;
5.   Покретање подкаста подразумева да се у периоду од фебруара до јуна сними најмање 10 разговора, да се исти ваљано монтирају и припреме за емитовање. Рок за довршетак овог циља: јун 2024;
6.   Попис опреме, намештаја и књига с проценом вредности уз обележавање одговарајућом инвентарном ознаком (налепницом) или печатом. Рок за довршетак овог циља: децембар 2024;
7.   Израда рекламне брошуре подразумева штампање публикације на двадесетак страна у којој би били сабрани подаци о досадашњим резултатима и циљевима Задужбине. Ова брошура треба да буде штампана у неколико хиљада примерака. Рок за довршетак овог циља: јун 2024.
8.   Издавање књиге или часописа, као један од циљева Задужбине подразумева штампање књиге из области родословља, било да је у питању ауторско издање или резидање неке старе књиге. Издавање часописа у договору с Друштвом. Рок за довршетак овог циља: децембар 2024.
9.   Иницирање унутрашње организације у тржним центрима у Пожешкој у којима имамо локале неопходно је због заштите наше имовине, али и подизања њене вредности. Рок за довршетак овог циља: јун 2024.
10.   Прикупљање средстава за остварење преосталих циљева (пре свих, формирања велике родословне библиотеке с читаоницом) у 2024. години подразумева да се рачун Задужбине увећа за најмање 10.000 евра, што је реалан и остварив циљ, који ће свакако морати да буде подстакнут с неколико наменских позива досадашњим и будућим приложницима. Рок за довршетак овог циља: децембар 2024.