Вјера и култура Срба > Пословице, мудрости

Логичко закључивање и живот на Филипинима

(1/2) > >>

Concom:
Čemu mudrijašenja od sto sorti à propos jedne fairly banalne fraze, koja se plasira kao apsolutna pouka o životu?  ::)

Neko, ko je možda bio jedan pisac a možda i ne, izrekao neku sentencu koja sadrži kauzalnu rečenicu i to je to. Ko se slaže, cool je da se slaže; ko se ne slaže, to je isto potpuno legitimno i potpuno je besmisleno nadgornjavanje u sitna crevca. ;)

Nego je l' zna neko način da se iseli na Filipine (ali ne u sirotinju, nego u posao da bude plaćen kao na Zapadu a da se živi s filipinskim cenama i klimom)? -- E, to bi bila vrlo vredna pouka.  ;D

Nebo:

--- Цитат: Concom  Јул 09, 2020, 10:19:18 поподне ---Nego je l' zna neko način da se iseli na Filipine (ali ne u sirotinju, nego u posao da bude plaćen kao na Zapadu a da se živi s filipinskim cenama i klimom)? -- E, to bi bila vrlo vredna pouka.  ;D

--- Крај цитата ---

Шта ћеш, човече побогу, на Филипинима!?
Препоручујем ти Нови Зеланд, пристојна земља, лепа клима и довољно далеко одавде.

Concom:

--- Цитат: Nebo  Јул 09, 2020, 10:32:32 поподне ---Шта ћеш, човече побогу, на Филипинима!?
Препоручујем ти Нови Зеланд, пристојна земља, лепа клима и довољно далеко одавде.

--- Крај цитата ---

Čemu to bahato davanje saveta o tome šta bi bilo bolje za mene? Valjda ja lično znam šta mi je najbolje. Ako ti želiš na Novi Zeland, ne branim ti.

Elem, not that it is any of your business, ne želim temperaturu mora ispod 27 stepeni ni u jednom mesecu. Želim da jedem durijan i mangostin sa lokalne pijace. Da imam baroknu kolonijalnu špansku arhitekturu kao u Sebuu (Cebu) i Manili kakve nema na Novom Zelandu.

I kao što rekoh, želim da imam primanja veća nego na Novom Zelandu, recimo kao u Holandiji, a da mi troškovi života budu jedna tridesetina troškova u Holandiji, kao što su na Filipinima.

Novom Zelandu svaka čast i za prava Maora (u odnosu na australijske Aboridžine) i za to da su žene dobile opšte pravo glasa prve na svetu i za mnogo šta drugo, ali koliko treba da budeš bezdušan da bi želeo da živiš na ostrvima na kojima su do dolaska Maora (s njihovim kučićima) jedini sisari bili slepi miševi?

Neka, fala.

Nebo:

--- Цитат: Concom  Јул 09, 2020, 11:07:24 поподне ---Čemu to bahato davanje saveta

--- Крај цитата ---

У, извини, нећу више да се бахатим.

Concom:

--- Цитат: Nebo  Јул 09, 2020, 11:32:15 поподне ---У, извини, нећу више да се бахатим.

--- Крај цитата ---

Благодарим.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију