ДНК порекло > Историја и генетика

I1 и R-Z283 као траг Источно-Германских племена

<< < (2/12) > >>

шкрњо:
Није ми познато да је код нас нађен макар један једини припадник германске R1a-Z284.
Такође једина I1 код нас која би се могла повезати са Готима јесте Z63. Могуће је да су источни Германи носили нешто R1a, но тек након контакта са Словенима. Постоји могућност да су управо они донијели I2a1b Динарик, што сам већ образлагао овдје. На Готланду, у мјесту "Ајвиде" ловац-сакупљач који је живио око 2300 год. пне. припадао је I2a1 хг (највјеровантије I2a1b исто као Lochsbour и Motala12). Готово сва источногерманска племена имају предање о поријеклу из Скандинавије, а Јорданис наводи управо Готланд као прадомовину Гота. Врло је могуће да су припадали овој хг, успут покупивши нешто I1 од нових досељеника у Скандинавију, који су се бавили пољопривредом, и на крају досељењем Индоевропљана на сјевер Европе (R1a, R1b) бивају временом потискивани и морају да се селе ка југу (запамтимо да су прото-Германи формирани не раније од 1700. пне, мијешањем старосједилачких I1 и I2 (од којих је I2 старосједилачка у правом смислу) и придошлих R1b и R1a).
Као што видимо по налазу из Готланда, I2a1 била је присутна и у неолитској Скандинавији, када је већ био досељен I1 и добар дио R1a, са нешто R1b, који су у том времену почели да продиру у Скандинавију.

Ако узмемо као тачно да су за данашњу концентрацију I2a1b Дин међу Словенима заслужни Бастарни, онда би закључак да је није било међу осталим источним Германима (поготову Готима) био крајње нереалан.
По свој прилици главна мушка линија у источних Германа била је I2a1b Динарик, но можда гријешим...

Сол:

--- Цитат: I-P109  Октобар 10, 2015, 09:20:54 поподне ---

* Тачније, постоје четири у немачком граду Кронстадту у Румунији.

--- Крај цитата ---
Замолите неког од те четворице I1-P109 из Кронштата/Брашова да оду до настарије рим.-кат. Катедрале, јер се у њима углавном (или споља на црквеном зиду) налазе епитафи немачких витезова са уклесаним именима. То исто важи и за најстарије гробље. Ако има имена онда има изгледа за даље напредовање.[/list]

I-P109:

--- Цитат: Сол  Октобар 10, 2015, 09:58:46 поподне ---Замолите неког од те четворице I1-P109 из Кронштата/Брашова да оду до настарије рим.-кат. Катедрале, јер се у њима углавном (или споља на црквеном зиду) налазе епитафи немачких витезова са уклесаним именима. То исто важи и за најстарије гробље. Ако има имена онда има изгледа за даље напредовање.

--- Крај цитата ---

Не разумем? Поред тога, та четворица су анонимни из истраживања о Румунији.

Сол:

--- Цитат: I-P109  Октобар 10, 2015, 10:03:13 поподне ---Не разумем? Поред тога, та четворица су анонимни из истраживања о Румунији.

--- Крај цитата ---

Баш штета што је анонимно, јер тевтонски витезови су основали Кронштат почетком XIII. века под именом Corona. 1225год. је део витезова прекомандиран у Балтик, можда ова четворица потичу од неког тих витезова

I-P109:

--- Цитат: Сол  Октобар 10, 2015, 10:14:16 поподне ---Баш штета што је анонимно, јер тевтонски витезови су основали Кронштат почетком XIII. века под именом Corona. 1225год. је део витезова прекомандиран у Балтик, можда ова четворица потичу од неког тих витезова

--- Крај цитата ---

Слажем се.

Нажалост, одлазим са форума. Видим да су моје поруке својевољно преправљене у ћирилицу. Не желим да улазим у непотребне и непродуктивне расправе. Могу само да неслагање изразим одласком.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију