Аутор Тема: Нова преиспитивања Дарвинове теорије еволуције  (Прочитано 17425 пута)

На мрежи Небо_Сав

  • Члан Друштва
  • Познавалац
  • *****
  • Поруке: 566
Одг: Нова преиспитивања Дарвинове теорије еволуције
« Одговор #80 послато: Децембар 04, 2020, 08:21:01 поподне »
Нисам га препоручила зато што ће рећи нешто ново, мада има прожимања нових научних сазнања, што ми је посебно занимљиво (издао је и књигу "Цензурисана научна открића", може се наћи предавање на ту тему на Јутјубу). Мени се свиђа једноставност у објашњавању, а посебно тумачење Библије (иако је адвентиста). Нпр. анализира у светлу нових сазнања зашто се даје препорука у Библији да се мушка деца обрезују осмог дана од рођења.
Све у свему, мислим да су његова предавања веома информативна, а мени лично прија да га слушам.

..A ја ништа друго нисам хтео да кажем него да је овај нови замах креационизма који долази из Америке, махом из протестантских цркви (мада је учење Томе Аквинског званично учење  католичке цркве) заснован на тумачењу нових научних сазнања у светлу "природне теологије" томизма заснованог на филозофији Аристотела...
 Што се тиче логике и физике - сви Томини аргументи су  non sequitur  - тј неважећи  закључци јер су   непоткрепљени  премисама. Па према томе, такви су и ставови Терзина др. Томислава (опет  Тома?!) :)  и осталих креациониста: неважећи.

  И није проблем у  религиозности њихових ставова него у начину који они то покушавају да докажу - кроз псеудо-науку и  аргументе који су одавно оспорени у логици, филозофији и науци.   

С друге стране, потреба да се буде обавештен је за поштовање. Као и лични избор тема и предавача.  :)

То што је важно овде јесте потреба да се "поставе питања и нађу тачни одговори и та потрага ,  колико код да је  неуспешна - мења наше животе" -и приближава нас Великом Рачунџији ...  :)

Узгред, колико се сећам предавања из Веронауке која сам сам себи држао некада давно, није све у креацији...има нешто и у Откровењу, рекао бих, бар је у православљу тако.. :)         
Грешка не престаје бити грешком тиме што је широко распрострањена!