Општа дискусија > Генерална дискусија о форуму

Уређивање форума-примједбе

<< < (2/25) > >>

Nebo:
Мислим да је Иванов предлог добар.
Ја ово одавно предлагах  :)

"Српски ДНК пројекат" је јако широка тема, и није лако пронаћи неку конкретну област у њој.
Мислим да би све теме одатле које се тичу племена и братстава било целисходно пребацити у географске одељке, тамо где та племена и братства припадају.

Nebo:

--- Цитат: Nebo  Фебруар 02, 2017, 09:42:07 поподне ---Ја ово одавно предлагах  :)

--- Крај цитата ---

Додуше, тадашња моја идеја била је да се све теме пребаце у одељак "племена" (изгледа да више ни не постоји), али сада мислим да је географска одредница боље решење.

http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=914.0

Небојша:
Мислим да треба да остане у оквиру неке "днк" теме. Да л' Српски днк пројекат, да л' "Историја и генетика", или нешто треће, то треба утврдити.

На темама ЦГ, БиХ/РС, Хрватска/РСК, итд., обрађујемо углавном презимена из поменутих области (често без днк анализе), а и генетика поменутих родова излази далеко ван граница Црне Горе, па је у том смислу не треба ограничавати ни на форуму само на ЦГ.

Nebo:
Не односи се ово само на Црну Гору, већ би требало да буде опште правило.
Но, пошто већ имамо гласове овамо и онамо, нека буде као у античкој демократији: гласање!

Синиша Јерковић:

--- Цитат: Небојша  Фебруар 02, 2017, 09:48:56 поподне ---На темама ЦГ, БиХ/РС, Хрватска/РСК, итд., обрађујемо углавном презимена из поменутих области (често без днк анализе), а и генетика поменутих родова излази далеко ван граница Црне Горе, па је у том смислу не треба ограничавати ни на форуму само на ЦГ.

--- Крај цитата ---

Да, ово је исто једна ствар о којој треба размислити. Рецимо имамо пјешивачке хаплотипе у Лици и у Црној Гори, евидентно су један род и проблем би их био угурати у Црну Гору, јер лички реално стоје изван и тешко ће их наћи неко ко би их тражио по одредници Крајина.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију