Вјера и култура Срба > Православље

Документарни филм

(1/2) > >>

Radul:
Обавезно погледати:

Филм „Чудо у Медној“ је документарна прича о догађају који се збио пре једне деценије у селу Медна у близини Мркоњић Града у данашњој Републици Српској, а коју је Црква чекала читавих пет векова. То је прича о чудесном јављању тројице јеромонаха: Серафима, Авакума и Мардарија једној благочестивој жени, о проналажењу и ископавању њихових светих моштију из земље. Страдали су мученички од турског зулума, али данас њихове омивене свете мученичке мошти похрањене у Богородичиној цркви у Медној, постале су извор чудесних исцељења и утехе за многе који им са вером и искреном молитвом притичу.

https://www.youtube.com/v/yoBPv0l7qV4

Radul:
Обавезно погледати:
Српски народ је једини хришћански народ који је празновање светитеља из цркве пренео у своје домове; народ који је у светитељима Божијим видео своје породичне заштитнике. Данас ова породична евхаристијска светковина полако губи свој освећујући карактер, а задобија неке друге вредности. У шта се то претвара Крсна слава? Слава или срамота - одлучите сами.
https://www.youtube.com/v/x01odFbrQLY

https://www.youtube.com/v/0-GwT0Slbr4

Nebo:
Један веома поучан кратки играни филм. Вреди погледати. Заступљене су сви типови наших људи, и црквени и нецрквени. А порука је јасна.

Самарјанин

https://www.youtube.com/v/CAVGPIDdATU

vojislav.ananic:
ТОЛСТОЈ  ИЛИ  ДОСТОЈЕВСКИ

https://www.youtube.com/v/M1BsCLh9hP8

Nebo:
Литургија служена у Светој Софији 1919. године:

https://www.sajkaca.com/tradicija/video-poslednja-liturgija-u-aja-sofiji-je-bila-tajna-grckog-vojnog-svestenika-1919-godine-nisu-uplasili-turski-bajoneti/13996/

https://www.youtube.com/v/2G7i21OXzwE

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију