Вјера и култура Срба > Културно наслеђе

Културна дешавања која не смете пропустити

(1/56) > >>

Amicus:
Како знамо да се на овом форуму окупља један фин свет, мислим да нам оваква једна тема не би била од вишка, те подстакнут двема сјајним изложбама, решио сам да позовем и остале који су у могућности да их обавезно посете. :)

Прва сјајна изложба одржава се у Историјском музеју Србије, који је отворен сваког дана осим понедељка од 11 до 16 часова, а где можете погледати фантастичну епопеју живота нашег великог научника Михаила Пупина.

Као инспирацију за одлазак на изложбу, предлажем да погледате гостовање Александре Нинковић Ташић у Емисији Агапе, која је главни организатор изложбе и врстан познавалац живота овог великог српског научника.

https://www.youtube.com/v/KeZY7fKQJd4

Друга сјајна изложба одржава се у Галерији Српске академије наука и уметности, која је отворена сваког дана осим понедељка од 10 до 21 часа, а где можете погледати изванредну поставку о животу и делу оснивача српске географије Јована Цвијића.

На изложби се могу видети уживо неке од карата које смо овде постављали, као и неке које нисмо, али и разни други експонати из Цвијићеве заоставштине. Нарочито је занимљива карта Цвијићевих путовања по југословенским земљама, која је цела ишарана његовим експедицијама, на којима су настала сва она врсна дела овог научника са којима се свако мало негде сретнемо.

Тако да будите слободни и закорачите кроз велика врата ова два храма културе и поклоните своју пажњу онима који су цео свој живот уперили ка само једном циљу откријте ком. :)

aleksandar I:
Када смо код једне констатације о језику из ПП, са којом се апсолутно слажем, не би било лоше прочиати рад Сњежане Кордић.

Ево линка: https://www.google.ba/search?q=snje%C5%BEana+kordi%C4%87+jezik+i+nacionalizam&hl=sr-BA&biw=&bih=&gbv=2&oq=Sne%C5%BEana+Kordi%C4%87&gs_l=heirloom-serp.1.1.0i13l5j0i13i30l5.719497.728144.0.729918.58.27.0.3.3.10.204.2364.9j13j1.23.0....0...1ac.1.34.heirloom-serp..42.16.1384.EuL99uIqAdw

Не могу да се сјетим на којој страници, али ми је најзабавнији дио био "превођење српског филма у хрватском биоскопу".

Nebo:

--- Цитат: Amicus  Новембар 17, 2015, 01:33:12 поподне ---Као инспирацију за одлазак на изложбу, предлажем да погледате гостовање Александре Нинковић Ташић у Емисији Агапе, која је главни организатор изложбе и врстан познавалац живота овог великог српског научника.

--- Крај цитата ---

Гледао сам емисију. Ова жена је сјајна  :)

Amicus:

--- Цитат: Nebo  Новембар 17, 2015, 06:51:12 поподне ---Гледао сам емисију. Ова жена је сјајна  :)

--- Крај цитата ---

Је л' да? :) Слажем се. Ја сам био одушевљен првом епизодом и са великим нестрпљењем сам чекао и овај други део. На страну то што се види да је сасвим овладала материјом, што са толико ентузијазма и живости ради на прикупљању грађе о Пупину, али ова жена има невероватно привлачан глас. Као да трепери нека виша сила у том звуку док говори. Како онда не отићи и на изложбу? :D

Nebo:
Амико, рећи ћу ти само да ми се допала у сваком погледу!  ;)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију