Траг - корисне књиге, сајтови > Књиге

Тражим књигу

<< < (5/5)

Драган Максимовић:

--- Цитат: МиланО  Мај 11, 2024, 06:19:29 поподне ---Тражим књигу "Алексинац и околина", Бранко Перуничић, Београд (1978).
Неко је негде написао да књига садржи потпуни попис житеља и њихове имовине у Алексинцу 1863, а мене интересује конкретно Бањски срез.
Био бих захвалан на свакој врсти помоћи.

--- Крај цитата ---

У задњих пар месеци сам често претраживао 96 страна књиге др Бранка Перуничића „Алексинац и околина” које се односе на попис житеља и имовине у вароши Алексинцу из 1863. године. На крају сам схватио да ми је лакше да тај део књиге скенирам и конвертујем у текст. Пошто може бити од користи и другима, поставио сам на мојој презентацији http://www.maksimovic.rs/literatura/eknjige.html у две верзије. Први фајл под бројем 12.1 су скениране стране а други фајл под бројем 12.2 је конвертовано у текст тако да се ОЦР из другог фајла може проверити у скенираном фајлу.

Користим прилику да напоменем да су моји преци евидентирани под бројевима: 131 (Стефановићи а касније Петровићи) и  830 (само Васка тј. Василија касније удата за Трајка Младеновића). Под бројем 64 је Стаменко Миљковић (или Милковић) са синовима Милоје и Младен (који су касније носили презиме Стаменковић, а Младен је касније имао сина Миливоја) и који су сви кумовали Стефановићима-Петровићима (по матичним књигама). Под бројем 150 је Милета Стаменковић који је могуће син Стаменка Милковића и који је такође кумовао Стефановићима-Петровићима. Постоји могућност да су ми сродници и под бројем 366 Неша Стефановић и 367 Стојан Стефановић због истог презимена са Стефановићима-Петровићима али и због тога што су им кумови (по матичним књигама) из исте породице тј. Милковићи-Стаменковићи. И на крају дајем себи слободу да шпекулишем да је под бројем 313 Стеван Нешић отац Петру Стефановићу (мом сигурном претку) као и Неши и Стојану Стефановић (мојим могућим рођацима).

Гребић:
Поздрав!

Да ли неко има пети број часописа "Расински анали" из 2007. године, занима ме чланак ,,Ономастика села Дворане".

Malesevic:
Prilozi za istoriju Srba u Ugarskoj u XVI, XVII, i XVIII, veku od Jovana Radonica. Da li moze negde da se nadje online. U Biblioteci Porekla nisam uspeo da pronadjem.

Ивица Јовановић:
Да ли постоји превод De Ceremoniis Аulae Byzantinae?

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију