Порекло становништва > Како истраживати породично порекло

Читање рукописа из црквених матичних књига

<< < (26/26)

izinata:
Знам да су из Орашца, године 1879. Петар је женио кћер Ђурђију у Марковац код Младеновца (удаје се за мог директног претка, наврдеду, што је чини наврбабом), о чему говори овај запис МКВ. Славу им искрено не знам, а самим тим ни порекло Петрово.

Измена:
Додуше у журби ми је промакло да проверим код Дробњаковића, али изгледа да постоје Пајевићи у Орашцу:

Марићевићи (Јоксимовићи, Минићи, Вукашиновићи, Пајевићи) 60 к. Слава: св. Лука. Најстарији досељеници. Дошли много пре Устанка из Ровца (Брда). Крај у коме су њихове куће и данас се зове „Ровачки Крај“. Из ове је фамилије кнез Тодосије, позната историјска личност.

Ивица Јовановић:
Можда је и Пајевић ако су Ровчани али ми не личи на ј. Додуше има те тачке изнад, тако да може бити. У књизи Ровца и Ровчани у историји и традицији помињу се Пајевићи у Орашцу.

izinata:
Свакако ни мени не личи на ј, али приметих да поп понекад пиће латинично т, или латинично и (те зато и тачка изнад и). Заправо све је написано читко, нема већих дилема, само да потврдим јер су ми се очи умориле. Хвала на консултацији  :)

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију