Порекло становништва > Хрватска - Република Српска Крајина

Јагодићи, Куриџе, Јарићи...

<< < (4/8) > >>

Акса:

--- Цитат: Жељко Јарић  Септембар 30, 2015, 03:57:20 пре подне ---Хвала Демићу.
Ови Јагодићи све сами племићи а ми Јарићи... сељаци.  :D


Резултати тестираног Јарића из црногорско-херцеговачке гране показују да су (ипак) и они R1a а не од Васојевића (E-V13)као што је предање говорило. Мени се логичним чини објашњење да су живели у окружењу Васојевића и били блиски с њима, отуда прича да су исти род. С друге стране, изненађујуће је то што ови Јарићи уопште нису блиски с мојим Јарићима те да ако је било заједничког претка свих Јарића, који је први носио ово презиме, то је морало бити у далекој прошлости и раздвајање није везано за Велику сеобу Срба, усудио бих се рећи чак можда ни за долазак Турака на Балкан.


Цитираћу Јерковићев коментар резултата црногорских Јарића:Мало необичан хаплотип без блиских подударања, али је интересантно да му је први на списку подударања Маринковић који припада карпатско-далматинском роду и који такође слави Ђурђевдан, а ту је још и Демоња, таскође Ђурђевдан и Шкарица.
 
Ако бих га сврставао, ја бих га сврстао у карпатско-далматински род јер тамо по маркерима највише спада. Најсигурније би му било тестирати познате СНП-ове за ову групу.


--- Крај цитата ---

Одакле је ново тестирани Јарић?  Где су му рођени отац или деда? 

Жељко Јарић:

--- Цитат: Акса  Септембар 30, 2015, 07:27:09 пре подне ---Одакле је ново тестирани Јарић?  Где су му рођени отац или деда?

--- Крај цитата ---
Отац у Славонији (заборавих име села) али деда у Никшићу.

Акса:

--- Цитат: Жељко Јарић  Септембар 30, 2015, 07:30:51 пре подне ---Отац у Славонији (заборавих име села) али деда у Никшићу.

--- Крај цитата ---

Да ли су ти Јарићи староседеоци у Никшићу? Од када живе у Никшићу, знаш ли?

Жељко Јарић:

--- Цитат: Акса  Септембар 30, 2015, 07:34:49 пре подне ---Да ли су ти Јарићи староседеоци у Никшићу? Од када живе у Никшићу, знаш ли?

--- Крај цитата ---
Најбоље би било да се тестирани сам укључи у рад форума што сам га и замолио, оно што ја знам је посредно и штуро.

Акса:

--- Цитат: Жељко Јарић  Септембар 30, 2015, 07:38:51 пре подне ---Најбоље би било да се тестирани сам укључи у рад форума што сам га и замолио, оно што ја знам је посредно и штуро.

--- Крај цитата ---

Када си већ имаш контакт са нјим, зашто га не питаш? Ако су његови родом из Никшића, и живе на том подручју генерацијама уназад,  требало би онда да се упише да је тестирани одатле како ви тврдити.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију