Порекло становништва > Порекло познатих

Dejan Savićević-Poreklo

(1/1)

barbarylion:
Jedan od najuspešnijih fudbalera sa ovih prostora, nema se šta puno predstavljati i govoriti o njemu, verujem da je sve već svima poznato.

Zanima me da li neko zna nešto više o poreklu Savićevića od kojih je i gore pomenuti Dejan?

Небојша:

--- Цитат: barbarylion  Октобар 01, 2022, 12:40:34 поподне ---Jedan od najuspešnijih fudbalera sa ovih prostora, nema se šta puno predstavljati i govoriti o njemu, verujem da je sve već svima poznato.

Zanima me da li neko zna nešto više o poreklu Savićevića od kojih je i gore pomenuti Dejan?
--- Крај цитата ---


--- Цитат: Небојша  Октобар 21, 2020, 09:27:23 поподне ---108. Савићевић, Зачеће Св. Јована, Витасојевићи, Никшић, J2a-M92>S8230

Витасовићи су између врела Добрика на истоку и Брезова Дола и Комненове Долине на западу (на граници према Озринићима). Њихово су главно насеље Витасовићи у средини овога предела, око цркве, у два дола (Змијинице и Радовча Долина), и њега становници и означавају као „село”; али осим тога има доста кућа и у неколико других мањих насеља, која су већином по доловима на западу и југозападу од главног „села”, у „планини”. Почевши од истока па даље навише она иду овим редом: Влака Возничка, Бачвеник, Улин Сербеч, Папратни До, Папратине (до) и Јасенови До.

Главно становништво овог предела чине четири браства, која су сва пореклом од заједничког познатог претка (Штековића) а зову се: Спасојевићи (10 кућа), Радојичићи (10 кућа), Милошевићи (3 куће) и Савићевићи (5 кућа) и Осим свих има још и једно браство засебног порекла, Мињићи (3 куће).
https://www.poreklo.rs/2013/06/25/pleme-pjesivci/

Савићевићи поседују хаплотип који не одудара превише од модалног цуцко-пјешивачког, а најближе су им породице које славе управо Зачеће Св. Јована (Перуновићи, Драгићевићи, Мрвошевићи, итд.).

Од ових Савићевића би требало да је пореклом и Il Genio, Дејан Савићевић. Сада већ легендарни фудбалер и бивши репрезентативац. Да не би качили његове голове и потезе (издвојио би оне против Келна и Барсе) :), може једна пригодна песма.

https://www.youtube.com/v/Gwk4mkHBnew

--- Крај цитата ---

barbarylion:
Hvala Nebojša

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију