Порекло становништва > Србија

Poreklo Baltica ??

(1/2) > >>

baltazar:
Pozdrav svima,nov sam na forumu  :) u poslednje vreme sam poceo intenzivno da se interesujem za svoje poreklo,cak sam poceo da pravim i rodoslov na jednom sajtu. Inace,ja sam od Baltica iz Kraljeva ( tj. Mataruge kod Kraljeva).

mladjo:

--- Цитат: baltazar  Септембар 28, 2013, 03:06:19 поподне ---Pozdrav svima,nov sam na forumu  :) u poslednje vreme sam poceo intenzivno da se interesujem za svoje poreklo,cak sam poceo da pravim i rodoslov na jednom sajtu. Inace,ja sam od Baltica iz Kraljeva ( tj. Mataruge kod Kraljeva).

--- Крај цитата ---


Здраво baltazar-е,
добродошао на форум ”Пореклo.рс”, хвала ти што си нам се придружио!

У табели ”српског ДНК пројекта” имамо тестираног Гачевића хаплогрупа "I2a" који слави Лазаревдан а родом је из Матаруга, Пљевља, ЦГ.
Да ли можеш дати нешто више информација о себи? Које је твоје крсно име?

baltazar:
Hvala na dobrodoslici , i izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom. Mi slavimo Svetog Andriju,a inace,koliko je meni poznato,prvi Baltic koji se doselio u Mataruge kod Kraljeva je upravo iz Crne Gore. Opet kazem koliko je meni poznato (mozda i gresim) ,u Crnoj Gori postoji planina Mataruge ili selo,pa je po tome dao ime Matarugama u koje je dosao. Inace dosao je 1700 i neke.

mladjo:

--- Цитат: baltazar  Октобар 15, 2013, 09:19:21 поподне ---Hvala na dobrodoslici , i izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom. Mi slavimo Svetog Andriju,a inace,koliko je meni poznato,prvi Baltic koji se doselio u Mataruge kod Kraljeva je upravo iz Crne Gore. Opet kazem koliko je meni poznato (mozda i gresim) ,u Crnoj Gori postoji planina Mataruge ili selo,pa je po tome dao ime Matarugama u koje je dosao. Inace dosao je 1700 i neke.

--- Крај цитата ---


Занимљиво!
Да ли си можда размишљао о ДНК тестирању?

Небојша:
Балтићи су пореклом од Васојевића. У Матаруге (Краљево) су дошли преко Засада у Ибру. Тамо имају сроднике. Васојевићи припадају Е1б хаплогрупи.

У књизи Радомира М. Илића "Ибар" помињу се Балтићи у селу Засада. Каже се да су стара породица и да су у сродству са Живковићима из Брезове. Живковићи су у Брезову дошли из Новог Пазара. Сви славе Св. Андрију.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију