Траг - корисне књиге, сајтови > Архиви и архивска грађа
Архива Политике од 1904-1941
Селаковић:
--- Цитат: Ojler Октобар 11, 2019, 09:24:48 пре подне ---Шта је разлог, не разумем...?
--- Крај цитата ---
The truth is out there... 8)
Ojler:
--- Цитат: Селаковић Октобар 11, 2019, 09:49:57 пре подне ---The truth is out there... 8)
--- Крај цитата ---
;D
Зрно:
Ионако није било претраживо.
Amicus:
--- Цитат: Селаковић Октобар 11, 2019, 08:54:05 пре подне ---Што је било, било је. Нажалост:
--- Крај цитата ---
Иако није била претражива, као ни остале новине и дигитални садржаји на сајту НБС, било је корисно док је била доступна.
Ješo:
Znam da sam malo udaljen od teme, ali...
Ima li i gde arhiva brojeva lista ,,Politike'' iz vremenskog perioda od 1970. do 1980. godine?
Hteo bih da vidim broj lista ,,Politike" iz 1970. i neke godine, ne znam koje, u kom se pominje vašar - berba u Topoli pod Oplencom - na kojoj je izvedena predstava - Put oko sveta - sa Živojinom Žikom Milenkovićem kao Jovančem Micićem i na kojoj su bile dve manifestacije - izložba najboljih proizvoda topolskih zemljoradnika i izložba savremenih poljoprivrednih mašina.
U tom broju lista ,,Politike'' se pominje i lutrijska igra, u kojoj ko pobedi dobija traktor ili motokultivator. Da bi stekli pravo na dobitak ovih nagrada odmah, zainteresovani su organizatorima berbe slali kupon - isečke, koje je ,,Politika'' već objavila.
,,Politika'' pominje slučaj veterinarskog tehničara iz Gornje Trnave, Živomira Milojevića, koji je uzeo 20 kupona, od kojih je dobio 4 nagrade u vidu 4 motokultivatora. Predsednik opštine Topola u to vreme je bio izvesni Radiša Pavlićević.
Ovo sve znam iz usmenog predanja svojih srodnika.
Навигација
[0] Индекс порука
[#] Следећа страна
[*] Претходна страна
Иди на пуну верзију