Вулићевић, Мратиндан, Лепосавић, КиМ, Србија
Припада хаплогрупи I2a Динарик Југ. Има доста блиских, али не потпуних поклапања. Сврстао сам га у род Мратинштака. Геннерално сам све Мратинштаке сврстао на једно мјесто, јер им хаплотипови нису толико далеки да не би могли бити један род, али у овој фази то не можемо тврдити.
Поријекло самих Вулићевића је занимљиво, они су изгледа дио веће групе Бишеваца Мратинштака који су се из рожајског Бишева расељавали по Ибарском Колашину, рашкој области и Ибру. Вулићевићи у Кијевчићима чак спомињу и да су од Милићевића који данас живе у Бишеву код Рожаја. Иначе ти бишевски мратинштаци су познати под називом Кулизе, о њима је већ писано. Кад су исламизовани Кучи доселили у Бишево затекли су овдје старији слој становништва-Кулизе. И саме Кулизе у Бишеву тврде да су давнашњи досељеници из Куча, али та прича ми је мало сумњива.
Помаже Бог
, по мушкој линији ми Вулићевићи припадамо I2a1b3 хаплогрупи... Све похвале за људе који воде овај пројекат и за учеснике форума...
Наше презиме Вулићевић је релативно младо, старо је само стотинак година, први пут се помиње у Кијевчићу код Лепосавића око 1911 г...
Pо изласку из Бишева код Рожаја, негде око 1890 г. мој чукундеда Вулић Савић, са своја три сина Недељком, Вељком и Радојицом запутио се ка Куршумлији, сељакали су се по Брусу, Дрену тражећи погодно место... Вулић је изненада преминуо и остало је забележено да је сахрањен у Косином Потоку... По доласку у Кијевчиће Вељко и Радојица се спуштају у долину док Недељко остаје на највишој тачки села у Забрђу... Радојица има три сина, Радосава, Радована и Радомира.. Недељко је такође продужио лозу мушким потомством док је Вељко имао само једно женско дете. Остало је записано на споменику Вулићеве супруге, моје чукун баке Станојке презиме
Савић, она је сахрањена на породичном гробљу у Кијевчићу. Радомир Радојичин, мој деда и мој отац Зоран су ми испричали да и сада у Бишеву има наших рођака који исто славе СВ.Краља Стефана Дечанског и који се презивају Савић, то је наше старо презиме...
У Кијевчићу су још и Вукадиновићи, незнам да ли су они у Кијевчиће дошли пре или после нас или смо дошли заједно али знам да смо рођаци и они као и ми славе СВ.Краља Стефана Дечанског и своје корене вуку из Бишева. Нај пре ће бити истина дедино казивање које му је отац Родојица пренео, да су Вукадиновићи од Вукадина и да су Вукадин и Вулић браћа од рођених стричева...
У књизи Рожаје и Штавица Милисава В. Лутовца, нашао сам да писац помиње Бишево и породице Савић и Милићевић и каже да су рођаци и да су Савићи од Милићевића, слава је СВ.Краљ Стефан Дечански.. Такође Лутовац каже да смо Кулизе из Куча старином... Све ово о чему Лутовац говори сачувано је у усменој форми у мојој породици, све сем дела у којем се помињу Кулизе и Кучи... Ни мој отац ни мој деда нису могли да ми конкретни одговоре на питање које везује наше порекло за Куче, али ме искрено и чуди да бар термин Кулизе који се везује за мој род није сачуван нити се помиње а верујте ми могао бих роман да напишем о животима мојих прађедова
...
Замолио бих господина Јерковића, сараднике и чланове форума да дају своје мишљење о следећем, а знам да се наши пријатељи Мишићи из Струганика неће љутити чак и да смо неки рођаци
, велики поздрав за Каљевиће и Божовиће из Ибарског Колашина
...
393 390 19 391 385а 385б 439 389-1 392 389-2
Божовић 13 24 16 11 14 15 13 13 11 31
Мишић 13 24 16 11 13 15 13 13 11 31
Каљевић 13 24 16 11 13 15 13 13 11 31
Вулићевић 13 24 16 11 14 15 13 13 11 30