Лукић, Ђурђевдан, Скиповац Доњи, Добој, E-V13>Z5018
Најближе поклапање има са Поповићем из Бадовинаца код Богатића (1/17), међутим упркос томе што не поседује специфичне вредности, тестирани нема ближих поклапања међу онима који имају резултате на 23 или више маркера укључујући и припаднике рода Б L241 гране у који је тренутно сврстан Поповић.
Лукићи су према предању пореклом из данашње Источне Херцеговине одатле су са већим бројем исељеника дошли на север Босне и настанили се на планинама Требава и Озрен.
Николић, Јовањдан, Глоговац, Богатић, E-V13>Z5018>L241
Тестирани припада роду Б у оквиру ове гране где има доста блиских поклапања.
Миливоје Васиљевић у свом раду о Мачви за Николиће наводи да су у Глоговац досељени у 18. веку из Босне:
НИКОЛИЋИ (Јовањдан, 4 к), исти род са Николићима (Софрићи, Ђаковићи) у Бановом Пољу.
Изгледа да нама Мачванима тешко полази за руком да покренемо неку ширу расправу о свом пореклу. Како видим ни иницијатива г.Ерића није наишла на на било какав одзив ових дана, те ћу овога пута покушати, својим поновним обраћањем, да будем нешто конкретнији. Наиме, хтео бих да овом приликом укажем свим учесницима форума, да је Мачва регион који може бити јако занимљив, за све истраживаче, без обзира на простор са кога они потичу. Реч је о томе да смо у правилу сви оријентисани на сазнање где смо потекли али не и где су наши родови све могли стићи у својим сеобама, из чега би се могла црпети и значајна сазнања о себи. Треба рећи да су многе територије, готово непрестаним померањем становништва сасвим опустеле, на њих су се кроз време, опет, насељавали неки други родови, из чега се да закључити да су и предања, иначе врло непоуздана, губила на свом значају, чак иако су добро прослеђена и пренета потомству. У томе је нарочито подручје Мачве, један сасвим изузетан пример. То је регион који је због сукоба Аустрије и Турске готово сасвим испражњен, и тек крајем века и посебно након српских устанака и стварања српске државе, почиње масовно насељавање ових крајева. А оно је било пре свега из Херцеговине, Црне Горе и Босне, и неупоредиво мањи број појединаца, породица, али и братстава, доселио се из других крајева. Значи, Мачва је у потпуности, Херцеговина, Црна Гора, Крајина и Босна, у малом. Стога, никакво изненађење, да конкретно моју фамилију, Николиће из Глоговца, археолог Васиљевић, врсни истраживач, деведесетих година прошлога века, сврстава у родове досењене из Босне. Ово, наравно може бити сасвим тачно али остаје питање колико се овај, род или појединац, задржао на овој територији. Днк истраживање ме наводи на закључак да у ствари потичемо из Црне Горе или Херцеговине и да можда неће бити превелики проблем да будем сврстан у неке добро познате родове. Чињеница да ми у истраживању највећи проблем представља, јако честа слава, као и презиме, које је можда промењено након насељавања у Мачви. За почетак, мислим да ми у свему јако може помоћи г. Иван Вукићевић, уредник-истраживач. Стога и достављам коментар г. Вукићевића од 14. септембра, у вези са Лукићем из Скиповца и његовим упоређењем са резултатима Поповића из Бадовинаца у Мачви. Из истог коментара закључујем да имам велику подударност резултата са г. Поповићем, а када се томе дода наша мала удаљеност, свега 10км, иста слава, као и то, да сам кроз протокол крштених утврдио да су нам Поповићи били кумови, те да се ово кумство сродничким односима касније пренело на породицу нашег књижевника Јанка Веселиновића, онда ова веза постаје сасвим занимљива. Тим пре сам заинтересован за откривање везе ових родова са Аџићима, Зечевићима, Бјелицама... неизмерно захвалан, Крсман