ДНК порекло > Дискусије о хаплогрупама

Y-днк хаплогрупа R1а

<< < (2/86) > >>

Kor:
Ооооо......еве нама рођака аријеваца )))

Можда је боље било да овај текст још мало допуниш и да се објави у оквиру сајта Порекло као што је то Јерковић одрадио за остале хаплогрупе.

У сваком случају, одличан потез. Само гурај!

mladjo:
Хеј,
ја баш чекам Јерковићев текст за ову хаплогрупу на порталу ;), такође очекујем и вашу неопходну помоћ да се ова тема о R1a хаплогрупи што дубље могуће разради.
Аријевци?? Мораћемо и професора Кљосов-а наговорити да овде нешто напише, не би било лоше да се то публикује и на сајт...;D

mladjo:

--- Цитат: Славко Видовић  Јануар 10, 2013, 12:53:59 пре подне ---поздрав свима на форуму ,млађо свака част на инф. само напред

--- Крај цитата ---

Хвала Славко,
надам се да ћемо имати прилику да размијенимо мишљења на овој теми.

Александар Невски:
Шта се подразумѣва под Срѣдишњом Азийом, сматрайућом се колѣвком хаплоскупине Р1а? Подручйе око Каспийскога йезера, данашњи Казахстан, Туркменистан, и остали  -стани? Или йе можда колѣвка према Црному Мору?

Није тајна да у појединим "становима" има од знатног до великог процента носилаца хаплогрупе R1a.
Таџикистан око 60%. Афганистан нешто мање.

mladjo:

--- Цитат: Александар Невски  Јануар 10, 2013, 11:25:07 пре подне ---Шта се подразумѣва под Срѣдишњом Азийом, сматрайућом се колѣвком хаплоскупине Р1а? Подручйе око Каспийскога йезера, данашњи Казахстан, Туркменистан, и остали  -стани? Или йе можда колѣвка према Црному Мору?

--- Крај цитата ---


Нагађа се да R1a заправо потиче из Евроазијских степа сјеверно од Каспијског мора и Црног мора...иста се повезује са културом Курган познатој по припитомљавању коња (прије око 5000 година), ова линија је присутна у централној и западној Азији, Индији и Европи.

Хипотеза ”прапостојбине”:

Извор: http://www.bmanuel.org/corling/corling2-1.html

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију