ДНК порекло > Аутосомална ДНК

Family Finder-My Origins резултати

<< < (2/134) > >>

Александар Невски:
Ево и мойих исходъ. Мрзи ме да йурим по мрежи и качим слику, па ћу само написмено:

European 91%
(North Mediterranean Basin 44%, Trans-Ural Peneplain 47%)
Middle Eastern 8%
(Eastern Afroasiatic 8%)

Наравно, ово не значи да сам я "европскийи" од Синише, йер мени приписаних 8% Блискога Истока нѣсу упоредиви са 13% Синишиних. Пошто су за мойих 8% узети йужнийи крайеви, даљи од Европе и земљописно и родствено, док су за Синишу узети ближи, Анадолия и Кавказ.

То йе исто као што я ранийе добих на основу ПОС прорачуна за исти србски узорак различите постотке Блискога истока у зависности од области из койе су узорци:

Французи 89.12% – Турци 10.88%, процјена одступања = 3.05
али
Французи 94.59% – Палестинци 5.41%, процјена одступања = 5.52

Значи, очекуйе се мањи постотак родствено удаљенийега становништва.


--- Цитат: Синиша Јерковић  Мај 07, 2014, 12:37:58 поподне ---
Оно што је очигледно јесте да је старосједилачко становништво на нашим просторима (Илири, Романи, Власи како год) било генетски повезано више са популацијама западног него источног Медитерана. Што ће рећи, генетски су нам ближи стари Римљани од старих Грка.

--- Крај цитата ---

Слажем се, сви мойи прорачуни на то указуйу. Као и све остало што видѣх од других.


--- Цитат: Синиша Јерковић  Мај 07, 2014, 12:37:58 поподне ---Просјечан Србин би у категоријама данашњих нација представљао мјешавину Украјинца и Италијана са благом анадолском примјесом.

--- Крај цитата ---

Опет се слажем. Ево мойих рачуницъ:

Бјелоруси 49.57% – Тосканци 49.33% – Грузини 1.10%, процјена одступања = 3.467
или:
Тосканци 48.51% – Бјелоруси 31.80% – Украинци 19.68%, процјена одступања = 3.556

Оркадијци 60.90% – Тосканци 35.46% – Иранци 3.65%, процјена одступања = 5.067--- Цитат: Небојша  Мај 07, 2014, 01:34:20 поподне ---Било би интересантно видети рез. аутосомалне неког I2a муслимана из Босне. :)

--- Крај цитата ---

Потпуно йе небитно йе ли Муслиман (Србин, или ма койи други народ) И2а, Е1б1б или Й2б1, или ма коя друга хаплоскупина. Општа генетика му од тога неће зависити, биће у свих слична койи су из истога края. Значи, општа генетика много више зависи од края него ли од хаплоскупине. Тако ће Й1 Србин из западне Босне или из Крайине бити примѣтно "сѣверноевропскийи" од И2а или Р1а Србина са Косова. Йер се општа генетика стиче од свих прѣдака, а не само по мушкой лози.
Што се Муслиманъ тиче, и мене веома занима их генетика, али йош нѣсам нашао нийедан њихов ФТДНА или 23АндМе налаз. Надам се да ће се наћи койи у скоро.

mladjo:
Да се и ја прикључим:

Синиша Јерковић:

--- Цитат: млађо  Мај 07, 2014, 11:08:26 поподне ---Да се и ја прикључим:--- Крај цитата ---

Млађо, сад видјех на свом налогу на ФТДНА да смо генетски рођаци. Тамо пише да смо 3-5 cousins, што значи да су нам чукундеде били браћа (или чукунбабе сестре). Иначе, ти си ми други генетски рођак по блискости, који ми Family Finder показује. Први је Србин из Херцеговине, који сад живи у Канади. Имали смо преписку и иако нисмо лоцирали тачну особу која нас повезује, лоцирали смо његову бабу из Дрвара као вјероватну везу.

Ја, бар у задњих 200-300 година не знам да ми је неко поријеклом из Подриња и Зворника, односно поријекло ми је изразито крајишко, тако да остаје да ти вјероватно имаш неког из Крајине.

mladjo:

--- Цитат: Синиша Јерковић  Мај 07, 2014, 11:46:41 поподне ---Млађо, сад видјех на свом налогу на ФТДНА да смо генетски рођаци. Тамо пише да смо 3-5 cousins, што значи да су нам чукундеде били браћа (или чукунбабе сестре). Иначе, ти си ми други генетски рођак по блискости, који ми Family Finder показује. Први је Србин из Херцеговине, који сад живи у Канади. Имали смо преписку и иако нисмо лоцирали тачну особу која нас повезује, лоцирали смо његову бабу из Дрвара као вјероватну везу.

Ја, бар у задњих 200-300 година не знам да ми је неко поријеклом из Подриња и Зворника, односно поријекло ми је изразито крајишко, тако да остаје да ти вјероватно имаш неког из Крајине.

--- Крај цитата ---


Ево баш сада и ја погледах...занимљиво.
Морам признати да нисам баш добро упознат како функционише ова врста теста и којом логиком треба интерпретирати добијене резултате...а видим да си ми ти веома близак  ;D.
Такође, ни мени није познато да је неко од мојих из Крајине...обзиром да је епицентар углавном подриње, но овај тест изгледа то демантује.

damyanovich:
Prilažem svoje rezultate koji su meni iz onoga što znam o svojim precima takođe dosta logični. Treba napomenuti da je FTDNA naglasio i u opisu cluster-a i u toku webinara da Trans-Ural Peneplain obuhvata i oko polovine svih Nemaca i deo Finaca i deo baltičkih naroda i deo Skandinavije i tipično slovenske populacije, tako da je pogrešno interpretirati ga isključivo kao slovenski. Meni se on slaže i sa pruskim precima Nemcima i sa slovenskom migracijom na Jadran, a i sa jednom skandinavskom linijom (istorijski bliskom, nema veze sa muškom I-P109 linijom).

Obratili su posebnu pažnju na to da Nemci spadaju u dve relativno odvojene grupe: Trans-Ural Peneplain i European Coastal Plain, umesto da čine jednu homogeniju zasebnu celinu.

Siniša i ja smo takođe po svemu sudeći rođaci na Gedmatchu oko 7 generacija unazad.  :)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију