Дом српских родословаца, Задужбина "Порекло" > Прилози (за Задужбину "Порекло")

Прилози у фебруару 2023.

<< < (2/4) > >>

Јовица Кртинић:
Братислав Ђуровић (Београд) - 1.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала): 5.348,20 евра

Напомена: Братиславу је ово двадесет и четврта уплата прилога. Досад је укупно приложио 37.000 динара. Хвала, Братиславе!

Јовица Кртинић:
Драги пријатељи,

Обавештавам вас да су прошле недеље (у среду, 15. фебруара 2023) започети радови на уређењу пословног простора Задужбине "Порекло" у Пожешкој 118а, којег смо купили 27. децембра 2022.

Досад су завршени водоинсталатерски и (део) електричарских радова, као и грубих грађевинских, а у току је равнање зидова у тоалету и чајној кухињи и постављање керамичких плочица.

Ова фаза радова биће завршена у току следеће недеље, а потом предстоји да се простор окречи, очисти те да се на галерији постави подна подлога. Тиме ће простор бити припремљен за даље опремање (израда полица за књиге, кухиње) и намештање.

Досад је на радове утрошено и плаћено укупно:

Услуге:

700 евра - водоинсталатерске услуге

30.000 динара - електричарске услуге

12.000 динара - услуге искључења топловода и затварања и измештања цеви и радијатора

12.000 динара - грађевинско-столарски радови

Материјал:

Керамичке плочице: 27.108 динара

Електроматеријал: 27.307 динара

брава, цилиндар, кваке:  3.455,00 динара

половна врата: 3.000 динара

Первајзи и лајсне за врата: 1.200 динара


Укупно је досад плаћено: 700 евра и 116.070 динара (у противредности 987,80 евра).

За основне радове у наредних 10 дана преостало је да се још измири:

37.338 динара - водоводни материјал (у еврима  317,70)

још 150 евра за водоинсталатерске услуге (монтажа санитарија и остало)

равнање зида, хидроизолација и постављање плочица: око 650 евра

материјал за лепљење плочица, хидроизолацију, равнање зидова итд: још немамо тачну калкулацију јер се материјал управо троши, али ће све бити покривено рачунима

куповина санитарија (WC шоља, умиваоник с ормарићем, огледало с ормарићем, славине за умиваоник, судоперу и туш, купатилски вентилатор, држач за туш, нови грејачи и термостат за бојлер, држач за тоалет папир, дозна са течност за прање руку, сушач за руке) - око 600 евра

кречење 3 евра по квадратном метру, укупно око 180-200 евра

фарбарње врата, штока - 40 евра

Чишћење - можемо и сами.

Дакле, остало је да се плати још око 2.000 евра.

Кад се ово измири предстоји нам фино уређење и опремање простора. Најпре да се постави ламинат (14 квадрата) на галерији (још нисмо урадили калкулацију, али свакако не бисмо постављали најјефтнији од око 600 динара по квадрату..), потом да се приступи изради полица и кухињских елемената. Овај посао ћу урадити ја (евентуално да ми неко припомогне приликом склапања), тако да остаје да се плати материјал (универ и радне плоче). Још нисам урадио калкулацију трошкова, али већ сад је јасно да је у питању озбиљна ставка.

Имамо најаву донације клима уређаја од фирме Steelsoft. Такође је најављена и донација Горана Грбића, који ће поставити нове венецијанере. Досад је добијена донација у грађевинском материјалу од Бранка Олуића (поклонио влагоотпорне гипсане плоче, профиле, шрафовски материјал, испуну - све скупа вредности преко 10.000 динара).

Да резимирам:

Кад се одбије досад исплаћено од новца с којим је Задужбина "Порекло" започела ове радове (5.348,20 евра), тренутно располажемо с 3.660 евра. Ако узмемо као процену да ћемо остатак основних радова завршити са најмање 2.000 евра (а ту ће сигурно бити још неисказаних трошкова, нарочито у погледу материјала који се тренутно троши у керамичарским радовима - подлога, металне лајсне итд.), остаје нам око 1.600 евра новца. При томе напомињем да нам престоји и плаћање пореза на апослутна права од око 1.250 евра, што значи да ћемо реално за недељу дана на располагању имати мање од 500 евра...

А тек онда следи трошак око ламината, полица, кухињских елемената и других неопходних ствари.

Стога вас позивам да у овом важном тренутку поново искажете добру вољу и сходно својим могућностима помогнете да наша мала задужбина на Бановом брду у априлу засја пуним сјајем и да је свечано отворимо. Овог тренутка је о од значаја сваки па и најмањи прилог. Кад би свако од 500 чланова Друштва дао по 1.000 динара (8,50 евра) имали бисмо сасвим довољно да све завршимо.

Инструкције за уплате налазе се на следећој страници: https://zaduzbina.poreklo.rs/donacije.html

Важна напомена: Сваки утрошени динар је документован и потписан од стране председника Управног одбора Задужбине "Порекло" инжењера Владимира Томашевића, који је свакодневно присутан поред извођача, као и од мене као управитеља Задужбине. Кад све буде завршено, поднећемо детаљан извештај с укупним трошковником.

Циљ је да се у току марта заврше сви радови па да од априла организујемо акцију усељења у нашу прву малу задужбину. Подсећам да ће се у Задужбини, на посебно одређеном месту на зиду наћи имена свих Добротвора, Утемељача и приложника Задужбине и нашег Друштва као досад првог и јединог Задужбинара (уплате од 5.000 до 10.000), које је надомак стицања звања Великог задужбинара (стиче се за уплате преко 10.000 евра).

Хвала свима који су у претходном периоду дали допринос да дођемо до остварења овог сна, а надам се да ће нам се придружити и они који досад нису веровали да је уопште могуће да успемо у нашем племенитом подухвату.

Живели!

Јовица Кртинић, управитељ Задужбине "Порекло"


Списак свих досадашњих приложника: https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=5753.0

Јовица Кртинић:
Јовица Кртинић (Београд) - 5.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала и досадашњих трошкова за адаптацију): 3.702,90 евра

Напомена: Ово ми је двадесет и осма уплата прилога. Досад сам укупно приложио 104.000 динара и 260 евра.

Јовица Кртинић:
Александар Станковић (Београд) - 2.000 динара

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала и досадашњих трошкова за адаптацију): 3.719,90 евра

Напомена: Александру је ово пета уплата прилога. Досад је укупно приложио 9.000 динара. Хвала, Александре!

Јовица Кртинић:
Стева Јанковић (Аустрија) - 95 евра

Ново стање расположивих средстава (после куповине локала и досадашњих трошкова за адаптацију): 3.814,90 евра

Напомена: Стеви је ово четврта уплата прилога. Досад је укупно приложио 295 евра. Хвала, Стево!

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију